2. liga

Opava poskočila na první příčku, k druhé výhře Přerova opět pomohl Plášek

Druhá liga o víkendu pokračovala druhými a zároveň posledními zápasy základní části, které se ve zkráceném formátu základní části měly před play off sehrát. Za Přerov, který si připsal druhou výhru v řadě, nastoupil podruhé syn legendy přerovského hokeje Karel Plášek ml.

Neděle 6. června

HbK Karviná B - HBC Přerov 0:4

Karviná se oproti předešlým utkáním nemohla spolehnout na posily z "áčka", které mělo na programu náročný hrací víkend. Přerovští tak, opět ve slušné sestavě v čele s Karlem Pláškem ml., dokráčeli po pauze ke druhé výhře ze dvou zápasů.

TJ Sokol Poruba - HBK Vsetín 1:4

Valaši v utkání těžili zejména z nesmírné produktivity a spolehlivého výkonu brankáře Kutěje. Poruba podala sympatický výkon, který výrazně podpořili mladíci v sestavě, na zisk bodů to však nestačilo.

SK IHC Jaselská Opava - HBC Enviform Třinec 2:1

Před utkáním bylo jasné jedno - získá-li Třinec alespoň bod, skončí po základní části první. To se nepovedlo. Opava od začátku dominovala a jen díky brankáři Surmovi v třinecké brance se dlouho nemohla prosadit. To se ve třetí třetině změnilo a ani snižující branka Cieslara již Třinecké ke kýženému bodu nedovedla.

HBC F-D Ostrava - HC Warriors Havířov 8:0

Jediný nedělní zápas, který skončil výraznějším rozdílem. Ostrava udeřila dvěma brankami hned v úvodu a zbytek zápasu si již pohlídala. Havířov nedokázal ani přes početnější sestavu a dobré zápasové tempo najít recept na brankáře domácích Dohnala.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3