2. liga

Vstup do play off 2. ligy hodnotí zástupci vítězných týmů

Zástupce vítězných týmů jsme poprosili o krátké zhodnocení úvodního zápasu play off 2. ligy, a to včetně vyhlídky pro následující utkání.

Vojtěch Palcer (SK IHC Jaselská Opava):

Opava - Havířov 10:1


Na zápas jsme se připravovali jako na každý jiný. Chtěli jsme akrát aktivní, rychlý hokejbal, což se nám myslím povedlo. Havířov přijel v 9 lidech, nás bylo dvakrát tolik. Prvních 10 minut zápasu to nebylo z naší strany nic moc, ale mezi 11. a 15. minutou jsme dali 4 rychlé góly , a to rozhodlo zápas. Havířovští kluci už pak ve 3. třetině ani neběhali, šrocovali se v obranném pásmu a my jsme se jim přizpůsobili a přestali hrát. To je vidět i na skóre poslední části - 1:1. V dalším zápase v Havířově musíme hrát celých 45 minut naplno, nedovolit soupeři nás zatlačit a v žádném případě nesmíme povolit v tempu. Jedeme na asfalt, což nám některým činí problémy. (úsměv)

Ladislav Báló (HBC Enviform Třinec):

Třinec - Přerov 7:2


Věděli jsme, že Přerov nebude lehký soupeř. V zápase nám určitě pomohlo, že jsme se rychle dostali do vedení, což nás velmi povzbudilo. Úvodní třetinu jsme však soupeři dovolili se na nás dotáhnout, a to hlavně po hloupých chybách v obranném pásmu a našich vyloučeních. Zápas se však po celou dobu vyvíjel v náš prospěch, což se poté ukázalo i na konečném výsledku. Do dalšího zápasu budeme určitě chtít nastoupit jako do toho prvního, musíme se však vyvarovat zbytytečným faulům.

Marek Ovčačík (HBK Vsetín):

Vsetín - F-D Ostrava 7:1


Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Brzo jsme se prosadili ve vlastním oslabení, a to nám dodalo trochu klidu na hole. Bohužel těch vyloučení bylo v 1. třetině hodně. Namísto toho, abychom navýšili skóre, jsme se bránili v oslabení. Soupeř naštěstí moc nekousal a nevytvořil si vážnější šance. Ve 2. třetině jsme konečně hráli naší hru, a to se odrazilo na skóre. Góly to byly škaredé, upracované, ale to je holt play off. Po zmatku před naší brankou jsme sice i inkasovali, to nás ale nerozhodilo. Ve 3. třetině jsme trochu divočili a zapomínali na zadní vrátka, Pepa Kutěj v brance nás ale skvělými zákroky podržel. Od odvety čekám, že to bude těžká šichta. Soupeř nemá co ztratit, půjde po nás. Nicméně věřím v naší kvalitu a postup už po sobotě. Když se vyvarujeme zbytečným vyloučením, myslím si, že utkání bychom měli zvládnout. Nesmíme však nic podcenit.

Lukáš Grebeníček (TJ Sokol Poruba):

Poruba - Karviná B 4:3


Dneska jsme k utkání přistoupili velmi zodpovědně už od první minuty, což se nám v předchozích utkáních moc nepovedlo. Myslím si, že obraz hry tomu odpovídal a na hřišti to bylo vidět. Zapracovat ale rozhodně musíme na produktivitě. Neproměňování šancí by se nám mohlo v dalším zápase vymstít. Karviná bude doma a na plastu je navíc jiný soupeř. Musíme se na zápas pořádně připravit, jít do zápasu s pokorou a vybojovat druhé vítězství. Pokud navážeme na týmový výkon z prvního zápasu, určitě máme šanci ukončit sérii už v Karviné.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3