2. liga

Třinec skvěle zvládl koncovku zápasu, úspěšná byla také Opava

V neděli pokračovalo play off 2. ligy semifinálovými sériemi, resp. soubojem poražených čtvrtfinalistů o 5. místo.

Neděle 27. června

Semifinále

SK IHC Jaselská Opava - TJ Sokol Poruba 5:2

Stav série 1:0

Utkání se od začátku hrálo ve vysokém tempu a nasazení, ze kterého však v 1. třetině těžila pouze Opava. Ta se v této části hry dostala do tříbrankového vedení. Zejména druhá třetina se nesla v duchu nečisté hry domácích, kteří nabídli soupeři čtyři přesilovky. Hned dvě Poruba využila a utkání tím pořádně zdramatizovala. Zlepšená hra a zejména pak využitá přesilovka ve 34. minutě ale přineslo Opavě více klidu na hokejky a Slezané již další zápletku nedovolili.

HBC Enviform Třinec - HBK Vsetín 5:4pp

Stav série 1:0

Divácky atraktivní utkání nabídlo v 1. třetině hned tři branky, z nichž dvě vstřelil Vsetín. Dvakrát se prosadil extraligový brankář Letohradu Jan Šimara, který tak opět dokázal, že ani hra v poli mu rozhodně není cizí. Poměrem 2:1, tentokrát však pro Třinec, skončila také prostřední perioda, po které se šlo do kabin za vyrovnaného stavu 3:3. Vedení Vsetínu vrátil hned ve 33. minutě opět Šimara, jenž završil hattrick. V čase 43:55 se nechal vyloučit zkušený Wlaka a zdálo se, že je po třineckých nadějích. Kanonýr Sikora však pouhých 14 sekund před koncem poslal zápas brankou v oslabení do prodloužení! Ani v tom však Třinec nehrál ukázněně a zkraje se dokonce musel bránit v oslabení 3 na 5. Vsetín přesilovku nevyužil, nicméně na konci 54. minuty dostal další možnost početní převahy. Jenomže ta vyšla Valachům ještě o poznání hůře a pomyslný hřebíček do rakve zatloukl Klimek, který ranou od červené čáry 5 sekund před koncem prodloužení při vlastním oslabení rozpoutal čiré šílenství a obrovskou radost Třince.

Souboj poražených čtvrtfinalistů o 5. místo

Tato série o konečné 5. místo se hraje celkem na 3 zápasy, které rozhodnou o vítězi. Jsou bodovány klasicky jako v základní části.

HBC Přerov - HC Warriors Havířov 5:3

Přerovští vstoupili do utkání skvěle a už po 30 sekundách se ujali vedení. Na tuto branku dokázal Havířov ve 12. minutě reagovat. Do konce úvodní třetiny již další branka nepadla. Domácím vyšel vstup i do druhé třetiny a po góle v čase 15:51 se opět ujali vedení. Nicméně Havířov s odpovědí příliš dlouho nečekal a už v 18. minutě opět vyrovnal. V gólově nejbohatší druhé třetině se pak dvakrát v krátkém sledu prosadili domácí, Havířov reagoval jednou. Na konečných 5:3 pak přerovští hokejbalisté zvýšili v 39. minutě.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3