Ostatní oznámení

Dorostenci Karviné urvali na finálovém turnaji skvělé páté místo

Karvinští dorostenci se uplynulý víkend představili na finálovém turnaji Markmed Poháru dorostu ve Světlé nad Sázavou. Ve velmi silné konkurenci obsadili skvělé páté místo.

Sobota 26. června

Základní skupina A

HbK Karviná - HBC Hostivař 0:5

Karviná vstoupila do Final Eight - Skupiny A utkáním s pozdějším vítězem zápasu o 3. místo. Pražanům přinesly vítr do plachet zejména dvě využité přesilovky a nedisciplinovanost karvinských mladíků.

HbK Karviná - TJ KOVO Praha 2:0

Slezané si však chuť spravili hned v dalším zápase. KOVU povolili za celý zápas hraný 2x12 minut pouhé 3 střely na branku a sami z neuvěřitelných 29 pokusů dvakrát skórovali.

HBC Nové Strašecí - HbK Karviná 3:1

Poslední zápas dne karvinským dorostencům nevyšel podle představ. Se soupeřem, který se na turnaji prezentoval velmi nepříjemnou a mnohdy nečistou hrou neprohrál o více branek jen díky skvělému brankáři Figurovi, jenž pochytal 34 střel soupeře.

Play off

HbK Karviná - Elba DDM Ústí nad Labem 2:0

Sobotní výsledky poslaly Karvinou do bojů o konečné 5.-8. místo. Tyto zápasy plus všechny další v play off se již hrály 2x15 minut. Úvodní duel mladíci z Karviné zvládli, a to nejen díky opět skvělému Figurovi v brance, který za svá záda nepustil jediná míček.

HbK Karviná - HBC AUTOSKLO H.A.K. Pardubice 2:1

O konečné páté místo svedla Karviná boj s Pardubicemi. Ráz zápasu výrazně určily dvě slepené branky Karvinských z konce 1. poloviny. Autosklo sice přesilovkovou brankou v 22. minutě snížilo na rozdíl jediné branky, závěr zápasu však karvinští dorostenci zkušeně odbránili a zaslouženě se tak radují ze zisku skvělého 5. místa.

Nejproduktivnější hráč: Aleš Halouzka 5 bodů (3+2)

Nejlepší střelec: Aleš Halouzka (3 branky)

Brankář: Daniel Figura (88,14% úspěšnost zákroků v základní skupině, 98,46% úspěšnost zákroků v play off, celkem 93,3% úspěšnost zákroků)