2. liga

Finále si zahraje Opava, po obratu v sérii s Třincem pak také Vsetín

Porubě i Vsetínu se povedlo v sobotu srovnat stav semifinálových sérií a o postupujících do finále tak rozhodovaly až nedělní zápasy. Rozpis finálového dne pak naleznete níže v příspěvku

Sobota 3. července

TJ Sokol Poruba - SK IHC Jaselská Opava 4:2

Stav série po sobotě 1:1

Opava v sobotním utkání sice vedla po první třetině už 2:0, snižující branka Poruby ve 2. třetině však odstartovala to, co asi čekal málokdo. Ihned zkraje třetiny se totiž Sokol dvakrát prosadil a otočit stav utkání, na což nedokázala Opava celou třetinu reagovat. Gólem do prázdné branky navíc završil hattrick Kotásek a bylo jasné, že se série bude stěhovat zpět do nedaleké Opavy. Kaňkou na celém zápase jsou vážnější zranění jindy brankáře Poláška a juniora Dostála.

HBK Vsetín - HBC Enviform Třinec 3:0

Stav série po sobotě 1:1

Brankový účet utkání otevřeli Vsetínští ve 12. minutě, a to poté, co dokázali bleskově potrestat Sikorovo vyloučení na třinecké straně. V témže čase navíc obdržel brankář hostů osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Dvanáctá minuta Vsetínu přála i ve 2. třetině. V ní totiž domácí odskočili již na rozdíl dvou branek. Třetí třetinu nejprve okořenila branka Valachů na 3:0, poté také bitka juniorů Kuchaříka a Plánky. Stav se již do konce zápasu nezměnil a také o postupujícím z této série musel rozhodnout nedělní zápas.

Série o 5. místo

HC Warriors Havířov - HBC Přerov 2:5

Druhým ze tří zápasů pokračoval také boj o 5. místo. Přestože bylo utkání v 1. třetině poměrně klidné, a to jak na tresty (2:1), tak na góly (1:1), utkání se nakonec zvrhlo v pořádný boj. Poměr vyloučených se zastavil na čísle 11:7, tři branky ve 3. třetině pak přisoudily druhé vítězství v sérii Přerovu.

Neděle 4. července

SK IHC Jaselská Opava - TJ Sokol Poruba 3:2

Konečný stav série 2:1

Bylo jasné, a Opavští se tím netajili, že v rozhodujícím zápase bude rozhodovat disciplína, která nakonec byla příkladná na obou stranách. Přestože herně i opticky měla od začátku navrch Opava, byl to Sokol, jenž jako první po nenápadné střele ze 6. minuty udeřil. Opava však našla recept na odpověď hned v 11. minutě. Ještě do konce třetiny ale vrátil vedení Ostravanům v sérii velmi produktivní Kotásek, jenž skrytou střelou opět překvapil všechny přítomné. Poruba pak přes srdnatý výkon podpořený veteránem Laryšem a fantastickým brankářem Kavánem vedení dlouho držela, brance na 2:2 ve 26. minutě ale nemohla zabránit. Když pak ve 32. minutě domácí otočili stav utkání, Poruba již nenašla dostatek sil na zvrat a musí se tak spokojit "pouze" s bojem o konečné 3. místo.

HBC Enviform Třinec - HBK Vsetín 3:7

Konečný stav série 1:2

Zdá se, že Vsetín vstupoval do rozhodujícího utkání série s jasným cílem vletět do něj. A to se povedlo. Úvodní branku utkání totiž vstřelil již ve 2. minutě. Třinec s odpovědí příliš neotálel a v 6. minutě stav utkání srovnal. Gólově mnohem bohatší pak byla prostřední část hry, která skončila poměrem 3:2 pro Vsetín. Valachům pak náramně vyšel vstup do 3. třetiny, kdy se ve 33. minutě dostali již do dvoubrankového vedení. Dva góly si pak žluto-zelení schovali do poslední pětiminutovky a po výsledku 7:3 postupují do superfinále, ve kterém vyzvou Opavu.

Rozpis utkání finálového dne (10. července, Opava):

- o 5. místo: 11:00 HBC Přerov - HC Warriors Havířov

- o 3. místo:  13:15 HBC Enviform Třinec - TJ Sokol Poruba

- finále: 15:30 SK IHC Jaselská Opava - HBK Vsetín

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3