2. liga

Opava slaví titul, zlato v prodloužení vystřelil Palcer. Souboj o bronz pro Porubu

V sobotu 10. července se v Opavě uskutečnil finálový den play off 2. ligy. Sluníčkem nahřátý povrch vyzkoušeli ve vrcholu série o 5. místo Havířov a Přerov, po nichž následoval souboj o bronz mezi Třincem a Porubou. Zlatým hřebem večera bylo finále mezi Opavou a Vsetínem.

ořadatelství finálového dne připadlo pro letošní zkrácenou sezónu Opavě. Již dlouho před samotnou událostí bylo jasné, že díky píli a skvělé práci všech přičiněných se bude jednat o fantastickou akci, která si navíc slibovala početnou návštěvu. A to se splnilo do puntíku. Vždyť finálovému duelu mezi Opavou a Vsetínem přihlíželo podle oficiálního zápisu 250 diváků! Neméně fanoušků sledovalo také oba další zápasy.

Sobota 14. července

Série o 5. místo

HBC Přerov - HC Warriors Havířov 4:1

Úvodním zápasem dne bylo třetí vzájemné měření sil mezi Přerovem a Havířovem, ze kterého měl vzejít konečný držitel 5. ligového místa. Přerov navázal na úvodní dvě vítězství z domácího i hostujícího hřiště dalším přesvědčivým tříbodovým vítězstvím, které mu zajistilo právě zisk 5. místa. Nutno podotknout, že i Havířov měl v zápase světlé momenty a až téměř do poloviny zápasu svítilo na tabuli skóre 1:1.

Zápas o 3. místo

HBC Enviform Třinec - TJ Sokol Poruba 2:3

Třinci nevyšel závěr semifinálové série proti Vsetínu a boj o bronzové medaile tak pro něj byl mírným zklamáním. Naopak Poruba, přestože celkově semifinálovou sérii s Opavou prohrála, byla minimálně druhým zápasem se slezským celkem ohromně podpořena a z urputnosti a bojovnosti těžila právě i v posledním zápase sezóny. Třinci vstup do zápasu vůbec nevyšel. K vidění nebyly tradiční akce na jeden dotek v podání zkušenějších hráčů, nechytali se ani ti mladší. Naopak na druhé straně opět řádili Kotásek s Chovancem a Dostálem, které starší hráči perfektně doplnili. Výsledkem tak je těsná výhra Poruby, za zmínku rozhodně stojí vítězná branka Chovance, která padla ve 37. minutě v oslabení 3 na 5.

Fotogalerie

Finále

SK IHC Jaselská Opava - HBK Vsetín 4:3pp

Již několik desítek minut před zápasem bylo jasné, že zejména mladší hráči si finálový duel zahrají před návštěvou, kterou doposud nezažili. Po obvodu celého hřiště bylo velmi obtížné hledat jakékoliv místo ke stání či dokonce sezení. Už tento fakt sliboval, že se bude jednat o mimořádné utkání.

Kdo očekával, že oba týmy vstoupí do boje o nejcennější kov opatrně, mýlil se. Aktivita na obou stranách znamenala, že už v 8. minutě platil stav 2:1 pro Vsetín, který si vytvořil dvěma brankami v rozmezí 19 sekund. Opava však na nic nečekala a již v 10. minutě bylo srovnáno na 2:2. Poté se přece jen zásoby střelného prachu mírně ztenčily a další branka padla až ve 21. minutě, kdy se Vsetín dostal do vedení 3:2. Zdálo se, že Valaši mají i díky dobrému pohybu a skvělé hře na míčku zápas pod kontrolou, stvrdit to měla i přesilová hra, která jim byla v čase 40:53 nabídnuta. Jenomže po minutě náramně odbráněného oslabení udeřila Opava! Vyrovnávací branka Pavla Málika zvedla všechny ze sedaček a Slezané chytili druhý dech. Finálový duel tak dospěl až do prodloužení.

V tom Opava nakonec těžila z nenápadného odrazu míčku, který před branku poslal jeden z hráčů Opavy. Brankář Vsetína Kutěj byl tímto momentem velmi překvapen a k jeho smůle se před zcela odkrytou brankou zjevil Vojtěch Palcer, který tak stoprocentně odčinil svá dvě vyloučení ze 3. třetiny a dosud nepříliš povedený výkon.

Fotogalerie 1 | Fotogalerie 2

Nejužitečnější hráči týmu:

Opava - Ondřej Volný

Vsetín - Filip Vrána

Poruba - Martin Mareš

Třinec - Markéta Staňková

Přerov - Jan Bochňák

Havířov - Vít Patrman


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3