2. liga

Útočník Přerova Raiskub: Do série s Havířovem jsme šli s jasnou vizí vyhrát

Přerov a Havířov se utkali v sérii o 5. místo. Ta byla navrhnuta tak, že oba celky sehrají 3 vzájemné zápasy bodované stejně, jako v základní části a nakonec z ní vzejde vítěz. Úspěšnější v těchto bojích byl Přerov, jehož součástí je také Ivo Raiskub. Ten webu poskytl krátký rozhovor.

Perfektně zorganizovaná sezóna

Ivo, byla pro vás od začátku priorita zahrát si až do konce sezóny, a právě proto jste přistoupili na sérii o 5. místo?

Rozhodně, dohrát rozjetou sezónu pro nás byla priorita. Její začátek se nám příliš nepovedl a okupovali jsme spodní příčky tabulky. Po nucené přestávce jsme vhodně doplnili kádr, kvalitně potrénovali a ukázalo se, že nás to hodně posunulo dopředu. Překapilo mě, že ostatní týmy neměly zájem zbytek sezóny dohrát. U nás většina kluků netrpělivě vyhlížela pokračování.

Do posledních zápasů sezóny jste určitě šli s jednoznačným cílem vyhrát je. Jaká byla na Havířov nastavena taktika? Překvapil vás něčím?

Přesně tak, do série do Havířovem jsme šli s jasnou vizí uspět. Ovšem v žádném případě jsme nechtěli soupeře podcenit a pečlivě jsme se na něj připravovali. Po vyřazení s Třincem, který jsme i pře jasné výsledky herně dokázali potrápit, jsme měli chuť toto vyřazení alespoň malou náplastí odčinit a nekončit sezónu příliš brzy.

Jak zpětně hodnotíš organizaci zkrácené sezóny, resp. play off a finálový den?

Organizace zkrácené sezóny proběhla na jedničku. I závěrečné dohrávání o umístění v tabulce, které mělo pro nás s Havířovem z obou stran velký náboj a bylo to hodně pikantní. Finálový den byl uspořádaný na opavské půdě na výbornou. Už jen co se týče jejich skvělé plastové plochy, na které si člověk s míčkem víc pohraje a dovolí si věci, které se na betonu hůře provádějí.

Týmová fotka Přerova, který ve zkrácené sezóně vybojoval 5. místo. Autor fotky: osobní archiv Ivo Raiskuba.

Můžeš prozradit, jestli budete nastupovat i v příští sezóně, případně v jakém složení?

Hokejbal v Přerově by měl pokračovat i nadále. Co se týče našeho kádru, tak je ještě brzy na to něco hodnotit. Někteří kluci hrají amatérsky hokej, takže až se zase rozběhnou soutěže, uvidíme, v jakém složení do dalšího ročníku půjdeme. V plánu je ovšem další posílení kádru a posunout se v tabulce výš než v letošním ročníku. V tom jsme se však nakonec dokázali odpoutat z poslední příčky a umístili se na 5. pozici. Sezóna se tedy po pomalém rozjezdu dá zhodnotit jako úspěšná, už jen co se týče nových posil, které jsme do kádru rychle zapracovali.

Pohár pro 5. místo. Autor fotky: osobní archiv Ivo Raiskuba.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3