2. liga

Neskutečná bojovnost a skvělí fanoušci, komentuje stěžejní faktory úspěchu kapitán Poruby Mareš

Martin Mareš (na fotce vpravo, v zápase základní části proti Opavě) patřil ke skupině velezkušených hráčů, které v cestě za bronzovými medailemi skvěle doplnilo dravé mládí. Kapitán Poruby v rozhovoru mimo jiné okomentoval právě zápas o 3. místo.

Neuvěřitelná bojovnost celého týmu

Martine, s čím jste do zápasu vstupovali? Bylo cílem hrát ze zabezpečené obrany nebo spíše hrát od začátku aktivně?

Do zápasu jsme šli s jednoznačným cílem vyhrát a po dlouhých letech přivézt do Ostravy úspěch. Podle toho i vypadala naše hra. Chtěli jsme hrát aktivně, bez chyb v obraně. Rychle přistupovat k hráčům soupeře a nenechat Třinec hrát jeho hru.

Třinci od začátku trochu vázla souhra. Vypozorovali jste to třeba na střídačce a o to více jste se hecovali?

Myslím, že jsme je naší hrou zaskočili. Na střídačce jsme si říkali, že musíme více napadat jejich beky a dát nějaké góly. Je fakt, že šlo vypozorovat, že jsme viděli úplně jiný Třinec než v předešlých zápasech.

K úspěchu lvím podílem přispěl i brankář Martin Šlahorek, jenž má z dřívější doby zkušenosti s 1. ligou. Ten byl kvůli zranění či jiným povinnostem obou brankářů nucen nucen po velmi dlouhé době obléct brankářskou výstroj, zatímco hráčskou, kterou oblékal předchozích několik měsců, tentokrát nechal doma. Autor fotky: RSHb Morava-Sever.

Co podle tebe bylo hlavním, rozhodujícím faktorem při cestě za vítězstvím a ziskem bronzových medailí?

Rozhodující v tomto zápase i v předešlém průběhu play off byla super parta, která se v našem týmu sešla a utvořila. Důležitými faktory byla jednoznačně ochota podřídit se týmu a neskutečná bojovnost všech hráčů. Zapomenout rozhodně nesmím na hlasitou podporu našich fantastických diváků, a to nejen v tomto zápase o 3. místo, ale i v těch předchozích.

Střelec rozhodující branky v oslabení 3 na 5 (Pavel Chovanec, v popředí) se raduje se strůjcem celé akce Alexem Kotáskem. Autor fotky: RSHb Morava-Sever.

Jak probíhaly oslavy? Stihli jste si už třeba s kluky říct, kdo bude či nebude pokračovat i v příští sezóně?

Oslavy byly výborné. Užili jsme si je a zisk 3. místa pořádně zapili. Nějaké náznaky o konci kariéry, asi jeden až dva, tam jsou, ale ještě zkusíme borce přemluvit, ať si to rozmyslí.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3