2. liga

Druhá liga začne ve stejném složení jako loni

Nová sezóna se blíží nezadržitelným tempem. Během tohoto týdne se můžete těšit na přehled, které tymy budou v jakých kategoriích a soutěžích nastupovat. Začneme od mužské kategorie - 2. ligy. Ta pro novou sezónu, co se týče složení, nezaznamenala žádné změny.

HBC Enviform Třinec


Ambiciózní, někdejší extraligový tým, bude mít pro novou sezónu opět ty nejvyšší cíle. Je jasné, že Třinečtí opět vsadí zejména na mladé hráče z juniorky, kteří vhodně doplní zkušené hráče z bývalého Frýdku-Místku a mužů Třince.

HBC F-D Ostrava


Ostravané se díky spojení hráčů z více klubů budou moci v nové sezóně opět opřít o početný kádr a tím i zápasovou soupisku. V hlavách navíc jistě mají, že v loňském play off dokázali pořádně potrápit pozdějšího finalistu ze Vsetína, o motivaci tak mají postaráno.

HBC Přerov


Také Přerov se zejména ke konci minulé sezóny prezentoval velmi dobrými výkony a poslední zápasy sezóny proti Havířovu zaslouženě vyhráli. O tom, jestli Přerov případně plánuje posílení kádru, se brzy dozvíme.

HbK Karviná B


Dá se předpokládat, že po Třinci bude i Karviná sázet zejména na mladší hráče juniorského věku, přičemž ve volné chvilce jistě tradičně vypomůžou členové A týmu. Pro mladíky může být zkušenost s mužským hokejbalem skvělým odrazovým můstkem pro případné probojování se do extraligového týmu.

HBK Vsetín


Tým z Valašska netřeba dlouze představovat. Držitel několika medailí z posledních let, soupeř, proti kterému se všem těžce hraje, efektivní v útoku i zadních řadách. Vsetín bude mít nemalé cíle.

HC Warriors Havířov


Přestože Havířov posbíral v minulé sezóně výher poskromnu, nejen na finálovém dni ukázal, že se soupeři dokáže držet krok. Jejich výsledky se jistě budou odvíjet od šíře zápasové soupisky.

SK IHC Jaselská Opava


Další tradiční klub, vítěz loňského ročníku, několikanásobný vítěz druhé a ostravské ligy. Tým složený převážně z hráčů se zkušenostmi z 1. ligy či extraligy. Pokud by si měl neutrální fanoušek vsadit, kdo ligu vyhraje, pravděpodobně zvolí právě Opavu.

TJ Sokol Poruba


Obrovské překvapení posledního ročníku. Poruba nikdy nehrála v lize druhé housle, nicméně upřímně, úspěchů v posledních letech příliš nezaznamenala. Zisk bronzových medailí po skalpu Třince však jednoznačně naznačil, že tým z Vřesinské může i v příští sezóně pomýšlet na další podobný úspěch.


Během týdne se můžete těšit na předsezónní ohlasy zástupců týmů. Mimo jiné zabrousíme také do mládežnických kategorií.

V průběhu týdne vám také přineseme kompletní zápasový rozpis 2. ligy.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3