Ostatní oznámení

Druhá liga zná své semifinalisty, dorost Opavy dohrává sezónu

První dva celky po základní části, Opava a Třinec, čekaly na své soupeře. Ti vzešli ze dvou čtvrtfinálových sérií. Již tuto neděli se tak Opava poprvé utká se Vsetínem, Třinec narazí na béčko Karviné.

2. liga

Semifinále

Start sérií - neděle 12.5.

SK IHC Jaselská Opava - HBK Vsetín

Oba tito soupeři se dobře znají, a to nejen ze soubojů v základní části. Svedli spolu již několik zajímavých bitev i ve vyřazovacích bojích a dobrý hokejbal se dá očekávat i nyní. Opava jistě bude spoléhat na zkušené jádro týmu a letitou sehranost, Vsetín bude hru tradičně přitvrzovat a bude se chtít soupeři dostat pod kůži. Rozhodovat budou skutečně maličkosti. Zatímco Opava má za sebou několikatýdenní odpočinek, Vsetín má v nohách dva těžké zápasy s Porubou. Může to být ale právě naopak a Vsetínu může zápasová rozehranost a praxe třeba i pomoci.

HBC Enviform Třinec - HbK Intevo Karviná B

Třinec se stejně jako první Opava po celou základní část pohyboval v popředí tabulky. Pouze drobné občasné výpadky zapříčinily, že se umístili "až" za ní. U Třince bude velmi záležet na disciplíně, která občas pokulhávala. Také záleží, v jakém složení se oba mančafty v úvodu série představí. Dá se totiž očekávat, že Karvinou posílí někteří borci z áčka, kterým skončila sezóna. Chybělo málo a béčko Karviné se v semifinále vůbec neukázalo. Odehrálo totiž mimořádně vyrovnanou sérii s Havířovem, který skutečně zažívá rozkvět a můžeme se těšit na to, co předvede příští sezónu.

Extraliga dorostu

Opava vstoupila do druhé fáze sezóny. Jelikož se však slezskému celku hrubě nevydařila základní část, již bohužel nemá šanci postoupit na závěrečný turnaj. SHC však rozhodně bude chtít dohrát sezónu se ctí a po nepovedeném úvodním utkání s Letohradem má k dispozici ještě 5 šancí na reparát a zisk alespoň nějakých bodů a nastřílení gólů.

Liga starších žáků

Ve starší žákovské kategorii skupiny Morava se z regionálních celků vede nejlépe Karviné. Ani 22 bodů z 19 zápasů však nestačí na lepší než 6. příčku. Na chvostu tabulky se nachází Poruba, která však v sezóně sbírá zejména cenné zkušenosti.

Moravský pohár MŽ

V poháru mladších žáků se týmům z regionu daří i poznání lépe. Jejich počínání v zápasech i celkové tabulce naleznete na tomto odkaze.