Ostatní oznámení

Junioři Třince i přes povedenou sezónu na medaile nedosáhli

Třinečtí mladíci měli po dvou nepovedených semifinálových zápasech v Plzni šanci sérii minimálně prodloužit. To se jim však v sobotu na domácím hřišti U Splavu nepovedlo a sezóna pro ně skončila.

Extraliga juniorů

Sobota 4. června

HBC Enviform Třinec - HBC Plzeň 1:2pp

Již první minuty utkání naznačovaly, že se bude jednat o úplně jiný hokejbal než v plzeňské hale. Hostům trvalo pěkných pár minut, než se sžili se specifickým třineckým povrchem, nicméně podmínky byly pro obě strany stejné. I přes mírnou optickou převahu hostů se do brankových příležitostí dostávali Třinečtí pravidelně. Jejich snaha vyústila ve vedoucí branku na začátku druhé třetiny. Zanedlouho se však na obranu domácích přilepila obrovská porce smůly a po vlastní brance byl stav srovnán. Plzeň postupně svůj tlak stupňovala, dále však platilo, že Třinec z ojedinělých akcí soupeři skutečně zatápěl. Dílčí cíl z průběhu třetí třetiny, dovést utkání do prodloužení, se Enviformu vydařil. V tom však velmi brzy utkání a celou sérii rozhodli mečouni z Plzně.

Konečný stav série: 0:3

Třinečtí mladíci se však rozhodně nemusí za nic stydět a i přes slabomyslné a nevhodné poznámky fanoušků hostů zanechali v zápase, sérii i celé sezóně skvělý dojem. Vzhledem k výsledku série Ústí nad Labem - Hostivař však ztratili naději na zisk bronzových medailí, které patří právě Severočechům.