Ostatní oznámení

Jakub Wróbel: Jsem nesmírně rád za takové herní vytížení

Jakub Wróbel je jedním z nejvytíženějších hráčů, které v českém prostředí najdeme. Tento šikovný útočník nastupuje hned ve třech soutěžích. Mimo 2. Ligy hraje ještě Extraligu juniorů a aby toho nebylo málo, dostává prostor také v nejvyšší českou soutěž. Jak vše stíhá zvládnout?

Jakube, ty hraješ za juniorku Třince, zároveň nastupuješ v dresu karvinské rezervy ve 2. Lize, k tomu stíháš ještě Extraligu v Karviné. Jak to všechno stíháš?

Ano, letos nastupuji ve 3 soutěžích a jsem nesmírně rád za takové herní vytížení. Soboty hraju za Třinec, a pokud dostanu příležitost, tak za A tým u nás v Karviné a neděle za náš B tým, takže se to zvládá v pohodě.

Čemu z těchto tří soutěží dáváš přednost?

Jsem hráč Karviné, takže dávám samozřejmě přednost soutěžím, kde nastupuji za Karvinou.

Začněme 2. Ligou. Odehráli jste zatím tři utkání. Získali jste z nich 6 bodů. Jak jsi zatím spokojený se sezónou ve 2. Lize?

Zatím je to začátek sezóny a máme před sebou ještě spoustu utkání. S dosavadními výkony jsme zatím spokojeni, je ale na čem pracovat.

Ty jsi zatím nejproduktivnějším hráčem týmu. Je právě produktivita to, co chceš, aby tě ve 2. Lize zdobilo?

Na osobní statistiky nehledím, důležité jsou body do tabulky. Sám ale cítím, že na hřišti to ještě může být lepší. Mám tam spoustu nedostatků, které musím minimalizovat a odstraňovat, abych se mohl celkově zlepšit.

Pojďme na Extraligu juniorů. Třinec má za sebou 4 utkání. Ty jsi nastoupil do dvou z nich. V obou jste vyhráli. Dohromady máte 8 bodů. Jak jsi zatím spokojený s počínáním svého týmu?

S body v tabulce v rámci možností spokojení jsme, ale předvedená hra se mi úplně nelíbí. Náš největší problém už několik sezón je naše nedisciplinovanost hlavně v klíčových momentech utkání. Pokud chceme pomýšlet na play off, tak to bude potřeba změnit.

Jaké jsou ambice třineckého týmu v Extralize juniorů?

Naší ambicí je atakovat play off příčky, ale nečeká nás vůbec nic jednoduchého. Jiné cíle si ale dávat nemůžeme. Sezóna je ještě dlouhá a přijde spousta těžkých okamžiků, které budeme muset zvládnout. A pak teprve se uvidí, kterým směrem se tým bude vyvíjet.

Zbývá Extraliga. V ní se Karviné zatím daří. Po náročném dvouzápasovém výjezdu jste uspěli i doma. Panuje v týmu spokojenost?

Jdeme zápas od zápasu. Daří se nám, za což jsme všichni rádi. Každý zápas bojujeme, a to nám přináší odměnu v podobě bodů. Teď ale nesmíme usnout na vavřínech a musíme pokračovat v tvrdé práci. Herně se ale chceme posunout dál. Víme, že máme na víc. Ještě to není úplně tak, jak bychom si představovali. Rádi bychom víc útočili a stříleli větší množství gólů, takže je stále na čem pracovat.

Jaké jsou tvé osobní ambice v této sezóně?

Reprezentace je nejvíc. Jsou to ty nejlepší pocity v hokejbale, jaké může hráč zažít. Je to veliká čest hrát se znakem na hrudi. A určitě budu makat tak, abych se aspoň na kemp reprezentace letos podíval.