Ostatní oznámení

U nás toho góla umí dát opravdu každý, je spokojený nejproduktivnější hráč Extraligy Lumír Rosůlek

Karviná zatím prohrála jen jeden zápas a je v horní části tabulky. V sobotu si zapsala vysokou výhru proti Hradci Králové, čtyřmi góly a asistencí se na tom podílel Lumír Rosůlek, který je nejproduktivnějším hráčem Extraligy. Karvinský útočník ale přiznává, že jsou pro něj důležitější týmové body.

Soutěž je strašně vyrovnaná, každý může vyhrát s každým

Lumíre, v neúplné tabulce jste s Karvinou na třetím místě, na první dva týmy ztrácíte dva body, ale máte odehráno o zápas méně. Myslíte, že bude těžké se udržet na vyšších příčkách?

Samozřejmě, že to bude těžké. Soutěž je strašně vyrovnaná. Každý může vyhrát s každým a letos to je opravdu vidět.

V sobotu jste se utkali s Hradcem Králové, který jste porazili 8:3. Po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané 3:3. Co se pak stalo, že jste soupeři takto odskočili?

Ve třetí třetině jsme dali gól hned ze začátku, což nás uklidnilo, a začali jsme hrát v klidu naši hru a pak už to tam padalo.

V utkání jste vsítil čtyři branky, první dvě v první třetině, dvě jste si pak zapsal v závěru. Jak jste si zápas užil?

Zápas jsem si užil jako každý jiný. U nás je jedno, kdo ty góly dá, a kdybych ty góly nedal já, stejně bychom vyhráli. U nás toho góla umí dát opravdu každý, což je super.

Karviná má vyvážený kádr, kde najdete mix mládí se zkušeností, což Slezané potvrzují v každém utkání. Zdroj fotky: hbkkarvina.rajce.idnes.cz

Karviná má vyvážený kádr, kde najdete mix mládí se zkušeností, což Slezané potvrzují v každém utkání. Zdroj fotky: hbkkarvina.rajce.idnes.cz

Náš trenér nás perfektně připravuje na každý zápas

Se čtrnácti body za osm gólů a šest asistencí jste nejproduktivnějším hráčem Extraligy. V každém zápase jste si zapsal alespoň bod. Těší Vás, že se takto stále podílíte na výsledcích mužstva?

Těší mě to, ale samozřejmě že tohle není moje zásluha. Už jsem to psal jednou, mám v lajně kluky, kteří mi to vždy připraví až do prázdné brány nebo jim pošlu balónek a oni dají góly. Myslím, že nehrát s Paličem (Martin Pala) a Dřívkem (Jan Diviš), moje body by nebyly takové. Nicméně já až tak moc neřeším osobní statistiky, mě zajímají týmové body.

S týmem jste v letošní sezóně zatím prohráli jen utkání s Letohradem. Jste spokojený s vašimi výkony nebo vidíte někde prostor, co je potřeba zlepšit?

Vždy je co zlepšovat, máme to takové jako na houpačce. Třeba zápas s Letohradem se nám vůbec nepodařil, ale je třeba uznat, že soupeř byl ve všem lepší, takže si zasloužili vyhrát a my prohrát. Náš trenér nás perfektně připravuje na každý zápas, má to s námi těžké, ještě že to je trenér s velkým T a ví co a kdy udělat, je to takový malý zázrak nás dobře připravit (smích).

O víkendu vás čeká souboj s Kert Parkem, kterému se také daří. S čím do zápasu budete vstupovat? Co bude potřeba, abyste získali další body?

Bude potřeba stoprocentní nasazení a velká koncentrace na zápas. Já osobně se na Kert moc těším, chtějí hrát hokejbal a neřeší žádné blbosti kolem. Jsou to všechno šikovní kluci, takže se máme na co těšit a víme, že to je jeden z nejlepších týmů v Extralize už dlouhá léta. Bude to moc těžký zápas.