Ostatní oznámení

Opava vrátila Porubě pohárovou porážku i s úroky. Junioři Třince nezvládli závěr v Hradci

Krátce poté, co Opava musela překousnout pohárovou porážku s Porubou, se s ostravským týmem opět střetla. Tentokrát doma na plastu a Porubě uštědřila lekci z produktivity. Dobré utkání sehráli také junioři Třince, ti ale z nadějně odehraného utkání berou pouze bod.

2. liga

Neděle 13. listopadu

SK IHC Jaselská Opava - TJ Sokol Poruba 7:0

Opava měla v živé paměti pohárovou porážku z minulého týdne. Na domácí ligový zápas se dobře vyzbrojila a oslabené sestavě Poruby dala co proto. Svůj brankostroj Slezané nastartovali ve 12. minutě a už na konci 1. třetiny svítilo na tabuli skóre 3:0. I díky čtyřem bodům kanonýra Palcera nakonec Jaselská pohodlně dokráčela ke třem bodům.

HBC Přerov - HC Warriors Havířov 7:1

Oba týmy nastoupily do zápasu se solidním počtem hráčů a o dobré tempo tak neměla být příliš nouze. Během utkání se pak projevila zejména aktivita na straně domácích hráčů, kteří soupeře z Havířova několikrát zamkli v obranném pásmu. V kombinaci se skvělou úspěšností střelby to pak znamenalo, že Přerov zapsal druhou výhru v sezóně.

HbK Karviná B - HBK Vsetín 2:6

Karviná se v domácím utkání proti dobře hrajícímu Vsetínu musela obejít bez výraznější podpory hráčů A týmu a na hřišti to bylo znát. Zkušenější sestava hostů v zápase dominovala a držela jeho otěže. Tři kanadské body za nahrávky v zápase nasbíral reprezentant Tomáš Kudela, který nastoupil za svůj mateřský klub podruhé v sezóně.

Extraliga juniorů

Sobota 12. listopadu

HBC Malenovice - HBC Svítkov Stars Pardubice 2:4

Malenovice sehrály se Svítkovem tvrdé, vyrovnané utkání. Právě vyloučení však brala domácím spoustu sil a způsobila, že Svítkov se lépe dostával do hry a Čamlíky výrazně přestřílel. Přestože pohled na skóre nevypadá nijak hrozivě, Svítkov slaví zasloužené tři body.

HBC Hradec Králové 1988 - HBC Enviform Třinec 5:4pp

Třinec byl nucen pod Bílou věž odcestovat ve značně okleštěné sestavě (8+2). Bylo tak velkým překvapením, že Třinec výraznou část zápasu držel vedení na své straně. To nakonec ve 44. minutě ztratil, následně inkasoval i v prodloužení. Za vyzdvihnutí však rozhodně stojí absolutně neuvěřitelný výkon třineckého brankáře Halouzky. Účastník několika reprezentačních kempů musel v zápase čelit hned 64 střelám a zapsal 92,19% úspěšnost zákroků!

Extraliga dorostu

Neděle 13. listopadu

TJ Sokol Pardubice - HBC Pardubice 0:6

Dorostencům Poruby se o víkendu příliš nedařilo. Z pouhých 14 střel, které vyslali na branku soupeře, nedokázali skórovat, soupeř se naopak činil a přesně mířil šestkrát. V brance Poruby se podruhé v sezóně představila posila z Havířova, Filip Bódi.

Liga starších žáků

Sobota 12. listopadu

Během víkendu nebyla nouze také o utkání v kategorii starších žáků. Regionální celky Opava a Karviná sehráli dvojzápas, ve kterém dominoval zkušenější SHC. Zápisy z utkání naleznete zde.