Ostatní oznámení

Třinecké juniory čeká poslední zápas podzimu. Probojují se do nadstavbové skupiny?

Systém postupu do další části Extraligy juniorů je více než zajímavý. Níže vám nastíníme možné scénáře, které mohou pro postup či nepostup juniorů Třince a Malenovic do dalších částí sezóny nastat.

Extraliga juniorů - postupový klíč

Sezóna nejstarší mládežnické kategorie je rozdělena do několika částí. V podzimní části, která právě končí, sehrála všechna mužstva ve svých divizích (Východ a Západ) dvě utkání. Jelikož je v obou divizích 8 týmů a hrálo se dvoukolově, každý tým odehrál 14 utkání.

Postup do další části sezóny

Týmy na 1. až 3. místě ve své divizi postupují do Nadstavbové skupiny A, která se utvoří z obou divizí dohromady. Celkem se jí tedy zúčastní 6 týmů. Týmům bude do této skupiny přiznána bodová bonifikace dle umístění po podzimní části (2, 1 a 0 bodů).

Týmy na 4. až 8. místě tabulky pokračují ve svých divizích a taktéž jim bude přiznána bodová bonifikace ve výši 4, 3, 2, 1 a 0 bodů.

Nadstavbová skupina A se odehraje dvoukolově každý s každým, celkem tedy 10 utkání pro všechny týmy. První čtyři týmy z této skupiny postupují přímo do play off, týmy na 5. a 6. místě sehrají předkolo.

Ve skupinách Východ a Západ se bude také hrát dvoukolově každý s každým, celkem tedy 8 utkání pro jednotlivý tým. První tři týmy postupují do zmíněného předkola, pro mančafty na 4. a 5. místě sezóna končí.

Znamená to tedy, že předkolo play off odehraje 8 týmů (poslední dva týmy z Nadstavbové skupiny A a první tři týmy ze skupin Východ a Západ). Tyto série se hrají na 2 vítězná utkání (sobota, neděle, pondělí). Poté již následuje čtvrtfinále play off, od kterého se hraje na tři vítězná utkání.

Co to znamená pro juniorské celky z regionu, Třinec a Malenovice?

Třinec čeká tuto neděli poslední utkání podzimní části proti naprosto suverénním Ježkům z Heřmanova Městce. Třinečtí ztrácí jediný bod na třetí Hradec Králové, se kterým však mají o bod lepší vzájemná utkání. Pokud by tedy v duelu s Ježky získali alespoň 1 bod, postupují do Nadstavbové skupiny A. V opačném případě budou pokračovat v bojích ve své Divizi Východ.

Malenovicím se v podzimní části dařilo o poznání méně, ale i tým ze Zlína může z posledního místa dále pomýšlet na postup do play off, resp. předkola! Malenovičtí mají víceméně všechny celky na dohled a můžou tak kartami ještě pořádně zamíchat.