Ostatní oznámení

Poslední místo v tabulce? Hlavní příčinu vidím v nízké produktivitě, říká junior Malenovic Hink

Junioři Malenovic jsou po první polovině sezóny na posledním místě tabulky Extraligy juniorů - Divize Východ. S 12 body ale na jaře mohou pomýšlet na posun tabulkou směrem nahoru. Své o tom ví i David Hink, který v našem rozhovoru hodnotil nejen první polovinu sezóny, ale i výhled do druhé.


Po jarní části přezimujete na posledním 8. místě. Co se vám v té první polovině sezóny nedařilo?

Je pro nás velice těžké sledovat tabulku. Myslím ale, že jarní část pro nás bude lepší. Hlavní důvod, proč jsme na posledním místě, vidím v nízké produktivitě.

S čím jsi naopak spokojený po týmové stránce? Na čem se dá stavět?

Jsem spokojený s morálkou celého týmu. Přestože výsledky v podzimní části sezóny nejsou úchvatné, tak si myslím, že jsme v pár utkáních ukázali, že dokážeme hrát vyrovnaný hokejbal s každým soupeřem. Je jen potřeba se více sehrát hlavně v útočné fázi.

Na který zápas podzimní části vzpomínáš nejraději?

Nejraději vzpomínám na domácí, vítězný zápas s Heřmanovým Městcem. Soupeř vstupoval do utkání jako velký favorit, ale díky skvělému týmovému výkonu a troše štěstí jsme si připsal cenný skalp prvního týmu tabulky.

V devíti utkáních jsi nasbíral 8 kanadských bodů (2+6). Jak jsi spokojen se svojí osobní podzimní formou?

Určitě jsem se svými osobními body spokojený. Jsem rád, že mohu týmu pomoci zejména po této stránce. Raději bych ale vyměnil kanadské body za týmové body do tabulky.

S jakými ambicemi půjdete do jarní poloviny sezóny?

Chceme skončit v tabulce co nejvýš, a ještě zabojovat o postup. Chceme hlavně ukázat, že máme skvělý tým, který dokáže vyhrávat.

V minulé sezóně jsi pravidelně nastupoval také v A týmu Malenovic. Letos tomu tak není. Můžeš nám prozradit, co za tím stojí?

Muži mají v letošní sezóně velmi silný tým, do kterého je těžké se probojovat. Proto se neustále snažím ukázat v juniorce své výkony, a na dálku tak bojuji o své místo v sestavě A týmu.

Jaké máš osobní cíle do druhé poloviny sezóny?

Chci hlavně dál pomáhat svému týmu kvalitními výkony a pokusit se také přispívat i kanadskými body.