Ostatní oznámení

Práce s holí? Nijak zvlášť to netrénuji, přichází to samo ze hry, vysvětluje Matěj Halouzka

Třinecký Enviform si v posledním utkání podzimní části Extraligy juniorů zajistil účast v Nadstavbové skupině A. Porazil totiž, do té doby suverénní, Heřmanův Městec. Matěj Halouzka ovládl statistiky brankářů v první polovině soutěže. Co říká brankář Třince na první polovinu sezóny?

První polovinu sezóny jsi zvládl famózně! Jsi lídr statistik brankářů první poloviny Extraligy juniorů (91,5% úspěšnost zákroků). Co na to říkáš?

Moje úspěšnost zákroků je pěkná, ale taky mám odchytáno jen 9 zápasů. Takže si myslím, že je pořád co zlepšovat. Nadstavbu chci ukončit ještě lépe.

Sleduješ vlastně individuální statistiky?

Ano, sleduju. Jak svoje, tak někdy i ostatních kluků. Mám nastavenou svoji hranic, pod kterou bych se v zápase nechtěl dostávat. Ta hranice je 90-92%. Snažím si to tedy hlídat tak, abych se pod ni nedostával.

Matěj Halouzka se po podzimní části vyhřívá na čele brankářských statistik. Autor grafiky: hokejbal.cz

Co víc, Třinec je po podzimní části na 2. místě. To vám zaručuje Nadstavbovou skupinu A. Jak hodnotíš podzim?

Myslím si, že podzim jsme zvládli dobře. 2. místo je pěkné, ještě když si vezmu, že nás na zápasy mnohdy nejezdilo moc. Proto jsme spokojeni, jak jsme to zvládli.

Vraťme se k tomu poslednímu podzimnímu zápasu třineckých juniorů. Věděli jste, o co s Heřmanovým Městcem budete hrát? Snažili jste se na to nemyslet?

Věděli jsme, o co se bude hrát, ale před zápasem jsme se bavili, že kdybychom se do nadstavby nedostali, tak se svět nezboří. Hráli jsme tedy v klidu. Navíc nám stačila remíza, o to víc jsme byli uklidnění.

Jak tento zápas v tvých očích probíhal?

Za mě to byl zápas jako každý jiný. Hráčů Heřmanova Městce nepřijelo moc, nás taky bylo málo. Soupeř vlastně o nic nehrál, měl jisté první místo. Nás, jak jsem uvedl výše, by prohra až tak nebolela. Navíc to byl poslední zápas sezony, takže to v našich očích bylo v pohodě.

Ty jako brankář vynikáš svojí vynikající prací s holí. Trénuješ to nějak zvlášť?

No, neřekl bych, že vynikám. Spíš se snažím spoluhráčům pomáhat. Práci s holí tedy nijak zvlášť netrénuji. Spíše to přichází samo ze hry.

Jsi členem širšího kádru reprezentace U20. Máš tedy o motivaci postaráno?

Než jako motivaci beru nominaci na reprezentační srazy spíš jako odměnu za práci a výkony, které v průběhu sezony podávám.

Jaký je tedy po podzimu hlavní cíl třineckého Enviformu pro jarní část sezóny?

Naším cílem asi je, aby se nás scházel dostatek hráčů na zápasy. Ať je zvládneme odehrát co nejlépe a uhrajeme nejlepší možné výsledky.

Halouzka byl také na závěr podzimní části zvolen Hráčem týdne.