Ostatní oznámení

Pro nás je cíl jasný, umístit se v první čtyřce a začínat play off doma, prozrazuje Petr Popek

Karviné se v podzimní části dařilo a chce na to navázat také na jaře. Nyní má tým na programu zimní přípravu, kterou absolvuje standardně. Nejen o ní, ale také o případných změnách v mužstvu nebo jarních cílech se rozpovídal asistent trenéra Petr Popek.

Potěšila mě soudržnost týmu a hlavně produktivita našeho útoku

Pane trenére, s Karvinou vstoupíte do jarní části ze čtvrtého místa. Jste spokojený s tím, že se vám podařilo vybojovat takovou pozici?

Ano, s momentálním umístěním jsem spokojen, ale je to ošidné. Vidíte sami, jak jsou malé bodové rozdíly v průběžné tabulce. Mrzí mě domácí ztráty s Letohradem a Ústím. To by se nám dýchalo daleko lépe.

Co Vás na podzim nejvíce potěšilo? Kde byla silná stránka týmu a co bude potřeba ještě zlepšit?

Potěšila mě soudržnost týmu a hlavně produktivita našeho útoku. Co mě mrzí, že se nám hned v prvním zápase zranil bek a další obránci jsou dlouhodobě zranění. Každopádně potřebujeme se zlepšit v obranné fázi. Loňskou sezónu jsme byli druzí v tabulce slušnosti, letošní sezónu jsme strašně moc vylučovaní a touto nedisciplinovaností ztrácíme pak zápasy. Na tomto musíme po psychické stránce zapracovat. Mně nevadí vyloučení v obranné fázi, ale v útočném pásmu nás to pak sráží a soupeře posadíme na koně.

Ke konci podzimní části jste z pěti domácích zápasů čtyři vyhráli, naopak na jaře se v domácím prostředí představíte jen dvakrát. Věříte, že i u soupeřů navážete na takové výsledky?

Tak nám je to opravdu jedno jestli hrajeme doma nebo venku. Snažíme se hrát svou hru a vnutit ji soupeři. Doufáme, že chytneme začátek jarní části soutěže, první tři venkovní utkání budou pro nás velmi důležité v boji o první čtyřku.

Karviné se v podzimní části dařilo. Potvrdí svoji formu i v jarní části? Zdroj fotky: hbkkarvina.rajce.idnes.cz.

V zimní přestávce jsme přivítali hráče dlouhodobě zraněné

S týmem už jste zahájili přípravu na jarní část. Jak bude probíhat? Máte v plánu také nějaká přátelská utkání?

U nás již započala klasická zimní příprava. S jejím modelem jsme spokojeni a nic na ní momentálně neměníme. Něco máme předběžně dojednané, ale vše bude záležet na počasí.

Dojde v týmu během zimní přestávky k nějakým změnám, nebo budete nastupovat ve stejné sestavě?

V zimní přestávce jsme přivítali hráče dlouhodobě zraněné, uvidíme, jestli jim zdravotní stav umožní naskočit zpět do extraligových bojů. Jinak změny momentálně nechystáme. Ale nebráníme se.

V tabulce nejsou rozdíly příliš velké a na jaře se ještě může pořadí měnit. Máte nejvyšší cíle a chcete postoupit do play off z pozice, abyste začínali vyřazovací boje doma?

Pro nás je cíl jasný, umístit se v první čtyřce a začínat play off doma. Vše bude záležet, jak vstoupíme do jarní části soutěže. Začínáme v Plzni a Dobřanech, pak jedeme do Prachatic. Toto jsou hratelní soupeři, kde bychom měli bodovat. Podle toho se budou odvíjet naše předpoklady pro umístění v tabulce.