Ostatní oznámení

Poruba i po prvním duelu jara drží vedení. Junioři Třince podruhé vyhráli

Druhá liga nabídla v neděli maximální porci zápasů, tedy tři. Ve všech duelech potvrdili favorité svou roli a zvítězili. Zajímavé utkání sehráli také junioři Třince či dorostenci Poruby. V obou případech se hrála velmi vyrovnaná utkání. Malenovičtí mladíci nebodovali.

2. liga

Neděle 12. března

HBC Enviform Třinec - HBC Přerov 6:2

Přerovští přicestovali do Třince s deseti hráči do pole a možná tento fakt rozhodl o vítězství domácích. To se však nerodilo vůbec lehce. Třinečtí sice hráli na kompletní tři pětky, včetně juniorů, ale Přerov v utkání dvakrát vedl! Třinec však nakonec diktoval tempo, a to především ve 3. třetině.

TJ Sokol Poruba - HbK Karviná B 4:2

Poruba měla v zápase s karvinskou rezervou opticky navrch, což až do začátku třetí třetiny potvrzovala i ve skóre. Karviná však dvěma brankami v této části hry utkání pořádně dramatizovala a výsledek musela hájit až do samotného závěru.

HC Warriors Havířov - SK IHC Jaselská Opava 0:7

Opava na vlastním hřišti na hostující střídačce, to je obrázek, který se často nevidí. Havířov totiž pro nezpůsobilost hřiště požádal, zda by se utkání mohlo odehrát právě v Opavě. "Domácí" Havířov musel v utkání čelit tlaku soupeře, což vyústilo až v 7 branek slezského celku.

Extraliga juniorů

Sobota 11. března

HBC Enviform Třinec - Ježci Heřmanův Městec 4:3pp

Utkání se od začátku neslo v duchu pravidel, což není u Třince zvykem. Domácí si zahráli jedinou přesilovku, hosté dvě, jednu z nich pak dokázali využít. Dlouho to vypadalo na hladké vítězství domácích, avšak poslední třetina (0:3) dostala zápas do prodloužení. V tom krátce po jeho začátku rozhodl Pecha.

HBC Malenovice - HBC Pardubice 2:6

To ve Zlíně bylo utkání juniorů o poznání ostřejší, celkem 17 vyloučení je toho důkazem. Ráz zápasu udala zejména první třetina, v níž nasázeli hosté čtyři branky. Poté přebrali otěže zápasu domácí, sympaticky bojovali, avšak na východočeský celek to nestačilo.

Extraliga dorostu

Neděle 12. března

HBK Kyjov - TJ Sokol Poruba 3:2

Poruba vstoupila do jarní části Extraligy dorostu soubojem v Kyjově. Vyrovnané utkání dlouho nepřineslo branku, síť poprvé rozvlnili až ve 27. minutě domácí. Ti skvěle vyrovnali 4 minuty před koncem, avšak během následující půlminutky si Kyjov vzal vedení zpět a už jej nepustil.