Ostatní oznámení

Třinec se dostal po výhře nad Porubou do čela tabulky. Hráli také nejmladší

Třinec sehrál během víkendu dvě utkání. To náročnější, sobotní s Porubou, dokázal vyhrát a díky dalšímu nedělnímu vítězství se dostal do čela tabulky. Karvinské béčko posílené o hráče áčka si poradilo s Opavou po nájezdech. Dorostenci Poruby napravili úvodní zaváhání jara.

2. liga

Sobota 18. března

TJ Sokol Poruba - HBC Enviform Třinec 1:3

Utkání, které by papírově klidně mohlo odpovídat úrovni vyšší ligy. Oba týmy neponechaly nic náhodě a do zápasu nasadily co nejvíce početnou skvadru. Právě to však nakonec možná bylo na škodu, minimálně pro domácí Porubu, jelikož se Ostravanům nedařilo dostat do tempa. Domácí nakonec hattrickem srazil junior Procházka.

Neděle 19. března

HC Warriors Havířov - HBC Enviform Třinec 0:8

Třinec ukončil víkendový dvojzápas v Havířově. Warriors však svému soupeři nedokázali konkurovat a se 7 střelami neměli šanci proti dravé sestavě Třince uspět.

HBC Přerov - HBK Vsetín 1:2

Utkání, ve kterém byl za mírného favorita považován Vsetín, přineslo nervy drásající podívanou. Přerov totiž 2 minuty před koncem fantasticky vyrovnal na 1:1 a zdálo se, že o dělbě bude rozhodovat prodloužení, potažmo nájezdy. Smrtící direkt však zasadil 50 sekund před koncem Škabraha, jenž přisoudil všechny tři body žlutozeleným.

HbK Karviná - SK IHC Jaselská Opava 4:3ss

Úvodní třetina byla z obou stran pořádně divoká. Opava dvakrát vedla, avšak rezerva Karviné pokaždé dokázala srovnat. Ve třetí třetině se misky vah také nenaklonily na stranu ani jednoho týmu, ve třetí třetině a prodloužení pak branka nepadla. O vítězství po nájezdech pro Karvinou nakonec rozhodl Lumír Rosůlek.

Extraliga juniorů

Sobota 18. března

HBC Hradec Králové 1988 - HBC Enviform Třinec 5:3

Třinecké juniory tradičně srážela nedisciplinovanost. Přestože Hradec využil jedinou z pěti přesilovek, ubránit zbytek stálo spoustu sil. O osudu utkání nakonec rozhodla pro Třinec velice nepovedená druhá třetina (0:4).

HBK Bulldogs Brno - HBC Malenovice 4:6

Malenovičtí se od počátku utkání více soustředili na hru a míček, nikoliv soupeře, a to přineslo své ovoce. Vyrovnaný průběh utkání narušila zlínská extrémně povedená pasáž ve 3. třetině, která zajistila Čamlíkům zisk tří bodů.

Extraliga dorostu

Neděle 19. března

TJ Sokol Poruba - HBC Rangers Opočno 4:3

Porubští dorostenci nechali zapomenout na nepříliš povedené úvodní utkání jara a v domácím utkání si spravili chuť s Opočnem. Ještě ve 34. minutě sice prohrávali 2:3, dvěma góly v rozmezí minuty však utkání skvěle otočili!

Přípravky a minipřípravky

Sobota 18. března

Nejmladší hokejbalisti a hokejbalistky zápolili v jednom z úvodních jarních turnajů v Malenovicích. Na hřišti jsme mohli vidět prohánět se kromě domácích také hráče z Havířova, Vsetína, Olomouce, Ostravy, Karviné a Opavy.

Nespočet pěkných fotografií z tohoto slunečného dne naleznete například na Facebooku Vsetína, Havířova či Malenovic.