Ostatní oznámení

Dokázali jsme si, že můžeme hrát s kýmkoliv, raduje se z dobrého začátku nadstavby junior Patrik Buják

Nadstavbová část juniorské extraligy slibuje velmi zajímavé souboje. Mezi týmy bojujícími o nejvyšší příčky je také Enviform Třinec, kterému se povedlo první dva zápasy nadstavby vyhrát. V jeho kádru figuruje velká spousta kvalitních hráčů, mimo jiné také vynikající obránce Patrik Buják.

Patriku, Vy jste kromě hokejbalu hrál také hokej. Věnujete se mu stále, nebo jste naplno přešel k hokejbalu? Jaké byly hlavní důvody zkusit vedle hokeje také hokejbal?

Hokeji se věnuji stále. Teď mě čeká maturita a příští rok, jestli se podaří, bych chtěl hrát univerzitní ligu. K hokejbalu mě přivedl kamarád a zároveň spoluhráč z hokeje. Řekl, že bych to mohl vyzkoušet tak jsem to zkusil a začalo mě bavit. Tím, že je to dost podobný sport, tak jsem neměl problém a netrvalo mi dlouho si zvyknout. Hokejbal je pro mě teď příjemné odreagování od školy a dalších starosti, a když už mi hokejová sezona skončila, můžu se věnovat i něčemu jinému, než hokeji.

V Třinci hrajete zároveň za A tým ve druhé lize a také za juniorku. Jaké spatřujete největší rozdíly v obou soutěžích?

Juniorka je určitě rychlejší, více se běhá a je to hodně o soubojích jeden na jednoho. V Áčku se hraje více takticky, čeká se na chyby soupeře.

Třinec se ve druhé lize nachází na 3. místě tabulky, vychází vám sezona podle představ?

Zatím jsem v Áčku odehrál jen 3 zápasy, takže úplně nemůžu soudit, ale podle mě nám celkem sezona vychází. Poslední 3 zápasy jsme vyhráli. Když to takhle půjde dál, tak si myslím, že bychom neměli mít problém dosáhnout na další vítězství.

V posledním zápase jste porazili Přerov 6:2, Vy sám jste se na vítězství podílel 2 brankami. Byl zápas tak jednoznačný, jak napovídá výsledek?

Jednoznačný bych úplně neřekl. Byly chvilky, kdy jsme měli výpadky, ale zápas jsme si dokázali pohlídat a vyhrát nakonec jednoznačným výsledkem.

V juniorské lize Vám začala nadstavbová část, prozatím máte 2 vítězství. Jaká jsou očekávání do dalších bojů?

Dvě vítězství jsou super začátek. Hlavní cíl je určitě udržet se v první čtyřce a zaručit si tak přímý postup. Zápasy nebyly jednoduché, ale dokázali jsme je zvládnout. Dokázali jsme si, že můžeme hrát s těmi nejtěžším soupeři a porážet je, což je super povzbuzení do dalších zápasů.

Za jakého hráče se Vy sám považujete? Vyžíváte se spíše v defenzivě, či ofenzivě?

Já osobně jsem spíše defenzivní hráč, ovšem když je možnost si zaútočit, tak jí nepohrdnu. Hlavní je pro mě splnit si svoje defenzivní úkoly a pak teprve myslím na to, že můžu podpořit kluky i v útoku.