Ostatní oznámení

Na utkání s Karvinou jsme byli všichni zdravě nahecovaní, vrací se k poháru Marek Ovčačík

Vsetín nedávno vyřadil z Českého poháru extraligovou Karvinou, a stal se tak nejlepším druholigovým týmem v poháru. Postoupil totiž mezi 8 nejlepších týmů. Právě o letošní formě Karviné v Českém poháru se rozpovídal Marek Ovčačík v našem rozhovoru.

Vsetín fantasticky porazil v Českém poháru extraligový celek z Karviné. Jaký to byl zápas?

Na utkání jsme se těšili. Byl to pro nás svátek. Bohužel Karviná tomuto utkání asi nevěnovala takovou důležitost a nepřijela ve velkém počtu hráčů. Což utkání trochu shodilo, ale na druhou stranu se zvýšila naše šance na úspěch. Byla to pořádná divočina. Nakonec to dobře dopadlo a postupujeme dále.

Jak jste zmínil, Karviná nepřijela v nejsilnější sestavě, ale přesto kousala. Můžete popsat, jak celý zápas probíhal?

To nepřijela, ale kvalitu stále měla. Po celou dobu utkání jsme měli více za hry a většinu utkání vedli. Bohužel jsme měli moc útočné choutky a zapomínali na obranu. Také jsme soupeři darovali nějaké přesilovky, kterými soupeř nepohrdl a využil je. Takže Karviná stále dotahovala a jednu chvíli dokonce i vedla. My jsme ale dokázali znovu zabrat a vedení si vzít zpět. Ale ani to jsme nakonec neudrželi, a šlo se tak do prodloužení. To bylo docela vyrovnané, ale nakonec znovu zaúřadovala dvojice Kudela-Zvonek, která utkání rozhodla.

Popište emoce, které celý zápas na vaší střídačce probíhaly.

Chtěli jsme si zápas užít, všichni jsme byli zdravě nahecovaní. Vše bylo umocněno faktem, že soupeř přijel v hodně oslabené sestavě. Mě osobně trochu štvalo, že jsme se moc hrnuli do útočení a zbytečně ztráceli vedení. Jednou jsem se už neudržel a spoluhráče pořádně sjel, protože jsme Karvinou zbytečně pouštěli do nebezpečných protiútoků. Nakonec to ale všechno dobře dopadlo a vypukla obrovská euforie. Všichni jsme si totiž vědomi, jaký je to úspěch. Být mezi osmi nejlepšími, to je sen.

Připravovali jste se na tento pohárový duel s Karvinou nějak speciálně?

To ani ne. Věděli jsme, že to bude těžké utkání a že si musíme pomáhat a jít do všeho naplno. Věděli jsme totiž, jaký by to byl pro náš tým úspěch.

Vypomohli vám také reprezentanti Tomáš Kudela a Dalimil Zvonek. Jak tato spolupráce probíhá?

Dohoda o střídavých startech obou borců se odehrála už před začátkem sezóny. Dalimil Zvonek se často vrací domů na Vsetín, a tak se sám nabídl, že když bude moct tak nám rád pomůže. To samé se týká i Tomáše Kudely. Většina utkání, ve kterých jsme měli kluky k dispozici, se týkala Českého poháru a nebudu lhát, když řeknu, že oba mají lví podíl na tom, kam jsme zatím v poháru dokráčeli.

Máte v poháru nějaký cíl, nebo jdete zápas od zápasu?

Jdeme zápas od zápasu. Pravdou ale je, že jsme letos poháru věnovali více pozornosti, protože nás lákala konfrontace s týmy z jiných soutěží, a trochu se vytrhnout ze stereotypu ligy, kde se střetáváme stále se stejnými soupeři. Teď nás čeká Svítkov, takže další tým z extraligy. Myslím, že nějakou šanci na postup znovu máme. Navíc máme štěstí na los a budeme hrát znovu na domácím hřišti, kde máme stále asfalt, což by nám mohlo malinko hrát do karet. My si to ale budeme chtít znovu užít. Už teď je to pro nás obrovský úspěch. Vždyť jsme neoficiálně nejlepší druholigový tým v ČR. (smích)