Ostatní oznámení

Třinec zvládl důležité utkání a má krátké volno. Play off startuje již v neděli

Odehrálo se poslední kolo základní části 2. ligy. To určilo, že minimálně dvoutýdenní volno dostane Třinec. Z výhry se radovala také Opava a Vsetín. Junioři Třince prohráli v Berouně, nedařilo se ani dorostencům Poruby. Žáci Karviné nestačili na Brno.

2. liga

Neděle 2. dubna

HBC Enviform Třinec - TJ Sokol Poruba 5:2

Většina zraků se upínala právě na toto utkání. Porubě totiž stačil pouhý bod k tomu, aby setrvala na 1. místě tabulky a měla více volna. Třinec však pohledný duel zvládl za tři body a díky tomu to budou právě hráči zpod Javorového, kteří si následující víkendy odpočinou.

HBC Přerov - SK IHC Jaselská Opava 0:4

Přerov se od začátku i díky hře na 3 formace sympaticky snažil držet krok, Opava však těžila z jedné podstatné výhody a to schopnosti kombinovat v útočném pásmu. To bralo domácím až příliš sil a nakonec povolili Opavě čtyři branky.

HC Warriors Havířov - HBK Vsetín 3:5

Havířov měl jedinečnou šanci dosáhnout na první body po velmi dlouhé době, jelikož Valaši přicestovali pouze s 8 hráči do pole. Ve vyrovnaném utkání však rozhodly zkušenosti, které přece jenom stály mírně na straně hostů.

Složení dvojic pro začátek play off je tak jasný a naleznete jej v grafice níže:

Extraliga juniorů

Sobota 1. dubna

SK Kelti 2008 - HBC Enviform Třinec 3:2

Třinečtí zajížděli k odvetě za nedávné domácí vzájemné utkání. S neoblíbeným soupeřem dlouho drželi krok, po dvou třetinách dokonce vedli. Domácí poté utkání otočili a přestože Třinec opět vyrovnal, rozhodující direkt přišel hned vzápětí a na zvrácení stavu již nebyl čas.

Extraliga dorostu

Neděle 2. dubna

HBC Svítkov Stars Pardubice - TJ Sokol Poruba 11:0

Mladíky z Poruby čekal vlakový výjezd do Pardubic. Na hřišti v současnosti jednoho z nejlépe pracujícího klubu s mládeži je nečekalo nic lehkého, což se potvrdilo a promítlo i v konečném výsledku. Ostrava držela krok se soupeřem pouze 1. třetinu.

Liga starších žáků

Sobota 1. dubna

Starší žáci Karviné zkřížili v domácím dvojutkání hokejky s Brnem. Obě utkání skončila téměř totožným poměrem, bohužel ve prospěch hostů. Zápisy z obou utkání naleznete zde.