Ostatní oznámení

Favorité na úvod play off nezaváhali. Cenné body pro juniory Třince a Malenovic

Úvodními zápasy započalo play off letošního ročníku 2. ligy. V ani jedné sérii nedošlo v prvních zápasech k překvapení a favorité zaslouženě zvítězili. Třinečtí junioři přehráli Ústí, bodovaly také Malenovice. Dorostenci Poruby měli volno.


2. liga

Neděle 9. dubna

TJ Sokol Poruba - HC Warriors Havířov 8:1

Oba týmy neponechaly nic náhodě a do zápasu nastoupili v početné sestavě. Na straně domácích však stálo vícero zkušeností, které v kombinaci s dravým mládím přinesly zasloužené vítězství Poruby. Ta navíc využila všechny tři nabídnuté přesilové hry.

SK IHC Jaselská Opava - HBC Přerov 5:1

Zápas Opavy s Přerovem byla vlastně taková odveta za poslední kolo základní části. Oba týmy tak minimálně tušily, co od soupeře čekat. Lépe se v úvodním střetnutí této série dařilo Opavě, která územní převahu přetavila i v branky.

HBK Vsetín - HbK Karviná B 4:2

Ve výsledkově nejvyrovnanějším prvním zápase play off měli opticky navrch Valaši. Oproti hostům nasbírali více než dvojnásobek střel na branku a jen díky Mokremu v brance karvinské rezervy nebyl rozdíl ve skóre výraznější.

Extraliga juniorů

Sobota 8. dubna

HBC Enviform Třinec - Elba DDM Ústí nad Labem 6:3

Hosté přijeli z daleka v tak početné sestavě, že podobnou nepamatují a nehostili ani zdejší muži v dobách své nejslavnější éry. Ani čtyři kompletní pětice Ústí však nedokázaly odolat skvělému výkonu domácích. Ti se oproti minulým zápasům výrazněji soustředili na hru a vlastní disciplínu, což přineslo ovoce.

HBC Malenovice - HBC Svítkov Stars Parubice 5:6ss

Disciplína hrála roli také v tomto utkání. Jindy četně trestaní junioři Malenovic usedli na lavici hanby pouze dvakrát a po celou dobu se tak drželi ve hře. Silnému Svítkovu nakonec na vlastním hřišti podlehli až po nájezdech.