Ostatní oznámení

Třinec si vynutil rozhodující zápas, Vsetín slaví bronz. Dorostu Poruby končí sezóna

Třinec vsadil v rozhodujícím utkání na defenzivu, a vyplatilo se. Po vítězství 2:0 totiž vrací finálovou sérii zpět do Třince, kde se rozhodne o novém mistrovi! Vsetín i podruhé zdolal Porubu a slaví zisk bronzu. Radost nezažívají ani porubští dorostenci, kterým končí sezóna.

2. liga

Sobota 27. května

HBK Vsetín - TJ Sokol Poruba 3:2ss

Poruba nemohla do Vsetína přijet v nejsilnější možné sestavě, naopak Vsetín se na druhé utkání série o 3. místo pořádně vyzbrojil. Skóre utkání však bylo dlouhou dobu vyrovnané, do vedení se zkraje třetí třetiny dostali Valaši. Poruba však nic nevzdala a přesilovkovou trefou ze 43. minuty poslala utkání do prodloužení. V tom branka nepadla a o vítězi musely rozhodnout nájezdy. Domácí střelci v nich byli téměř neomylní a vítězným nájezdem Medřického získali bronzové medaile.

Neděle 28. května

SK IHC Jaselská Opava - HBC Enviform Třinec 0:2

Třinec zajížděl do slezské metropole s vědomím, že pokud neuspěje, mistrovský titul neobhájí. Opava možná měla opticky více ze hry, třinecký brankář Halouzka byl ve větší permanenci, avšak ani to domácím k ukončení série a zisku zlatých medailí nestačilo. Třinec se totiž v polovině 2. třetiny dostal do vedení 2:0 a to již nepustil! Zmíněný junior Halouzka v brance hostů předvedl neuvěřitelných 54 úspěšných zákroků. Rozhodne se tak v neděli v Třinci.

Extraliga dorostu

Neděle 28. května

TJ Sokol Poruba - TJ KOVO Praha 3:1

Sokolíci vstoupili do zápasu o postup na kvalifikační turnaj dobře a již v čase 2:15 vedli. Na začátku druhé třetiny navíc své vedení navýšili, avšak předvedená hra nebyla dle činovníků domácích nejlepší. Jen díky Končítkovi v brance se KOVO nedostávalo k efektivnějšímu zakončení. Porubští mladíci nakonec vedení udrželi a nic na tom nezměnila ani inkasovaná branka 13 sekund před koncem, která však mírně pokazila radost z teoretické nuly na kontě obdržených branek.