Ostatní oznámení

Semifinále mrzí, bronz ale určitě hodnotím jako úspěch, říká nadšeně kapitánka juniorek Škorpíková

Na nedávno skončeném Mistrovství světa juniorů v Liberci měl region Morava-Sever zastoupení v hned několika kategoriích. V té ženské U21 se skvělými výkony prezentovala karvinská Patricie Škorpíková, která během turnaje dokonce nosila kapitánské "céčko".


Patricie, můžeš prozradit, jak probíhaly poslední přípravy před šampionátem? Kdy jste absolvovaly finální soustředění?

Týden před MS v Liberci jsme se sešly na dva dny v Rakovníku a finální sraz, te kterého jsme společně odjížděly do dějiště šampionátu, jsme měli v Pardubicích společně s kluky U18. Na srazech jsme se stmelovaly jako tým, trénovaly přesilovky, oslabení a založení útoku. Také jsme si ukázaly sestřih chyb ze zápasu, který jsme odehrály proti dorostu Kyjova v Uherském Hradišti.

Kdy ses dozvěděla, že volba kapitána padla na tebe a "C" budeš nosit právě ty?

Volba kapitána proběhla na kempu v Uherském Hradišti, tudíž o kapitánovi bylo rozhodnuto dva týdny dopředu. Možná tam nějaký náznak byl, ale spíše bych řekla, že jsem to nečekala. Těší mě, že mi holky důvěřují a chtěly, abych ten tým vedla právě já.

Na MS jste odehrály skvělá utkání, v žádném jste nezaostávaly. Co přispělo k tomu, že jste se všemi soupeři držely krok?

Přijely jsme jako tým, který má skvělou partu, měly jsme natrénované určité herní situace a akždá z nás vydávala ze sebe maximum. Tým jsmě měly sice složen z mladých, ale šikovných hráček. Když se nedařilo, podporovaly jsme se navzájem a pak se to zlepšilo. Řekly jsme si, že hned ze startu na všechny vlítneme a že si jdeme pro placku.

O nepostupu do finále nakonec rozhodl smolnější semifinálový zápas se Slovenskem. Co bylo oproti zápasu ve skupině jinak?

Oba dva zápasy se Slovenkami byly těžké a velmi vyrovnané. Semifinálový zápas byl pro nás smolný  skrze koncovku. Sice jsme Slovenky přestřílely, ale bohužel jsme daly méně gólů. Nevyužívaly jsme šance, ke konci zápasu jsme šly do šesti, abychom náskok snížily. Bohužel jsme dostaly branku do prázdné a to nás zlomilo. Zápas jsme musely co nejrychleji hodit na hlavu, abychom byly připravené na zápas o bronz.

Ten jste nakonec po vypjatém boji zvládly. Ty jsi navíc proměnila hned první důležitý nájezd. Můžeš popsat jeho provedení? Zkoušíš něco takového často?

Naštěstí jsme to zvládly, opět to byl zápas, kde jsme se velmi trápily v koncovce. Byly jsme jasně lepším týmem, hrály jsme pouze v jejich pásmu, ale nepadlo to tam. Kličku, kterou dělám každý nájezd, jsem zkusila ve hře. Když mi to nevyšlo, tak jsem to už raději nezkoušela. Nakonec jsem se rozhodla, že poběžím po pravé straně a na poslední chvíli se natlačím nalevo. Ale když jsem byla před brankářkou, viděla jsem místo v levém horním rohu, tak jsem to tam vystřelila a konečně se trefila.

Patricie zvládla tíhu okamžiku bravurně a hned první nájezd proměnila. Autor fotky: Markéta Křížová.

Lze s odstupem několika dní hodnotit bronz jako úspěch, nebo převládá zklamání?

Bronz určitě mohu hodnotit jako úspěch. Sice mě pořád mrzí to semifinále, ale i tak vím, že jsme tam nechaly, co jsme mohly a jsem na náš tým pyšná.

České juniorky U21 se radují z bronzových medailí. Autor fotky: Markéta Křížová.

Jaká bude tvá hokej/balová náplň v příštích týdnech?

V příštích týdnech si chci odpočinou od hokejky, ale již v srpnu začínáme tréninky na hokeji, takže od srpna se opět budu věnovat hokeji a do toho se budu snažit stíhat  hokejbalová utkání za B tým Karviné.

Patricie Škorpíková (vlevo) s kapitánským céčkem se raduje z poháru za 3. místo. Autor fotky: Markéta Křížová.