Ostatní oznámení

Francovka od ALPY slaví 110 let. ALPA výrazně pomohla i juniorským mistrům světa v Liberci!

Značka ALPA, jejíž francovku zná v Česku snad úplně každý, a která si získala pozornost po celém světě, oslavuje své 110. výročí! ALPA je už několik let také součástí hokejbalu, kdy její produkty pomáhají udržet reprezentanty v té nejlepší kondici.

Prohlédněte si aktuální sortiment francovek a masážních přípravků ALPA.

Historie ALPY sahá až do roku 1913, kdy Josef Veselý, brněnský podnikatel, značku zaregistroval, a položil tak základ společnosti, která se nesmazatelně zapsala do povědomí českých domácností. Pod jeho vedením začala značka rychle získávat popularitu, a to díky své inovativní receptuře, která byla účinná a oblíbená mezi lidmi.

Ikona mezi sportovci a prezidenty

Počet prodaných produktů ALPY rychle rostl, což přirozeně vedlo ke spolupráci s prominentními osobnostmi, včetně prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. ALPA se stala také oblíbeným produktem mezi sportovci, jmenovat můžeme například Gustava Frištenského nebo fotbalového brankáře Slavie, Františka Pláničku.

Jestliže značka kdysi zaujala prezidenta Masaryka, dnes je to právě sportovní svět, kde ALPA dominuje. Florbalisté Tatranu Střešovice nebo házenkáři z Nového Veselí – tyto týmy sdílejí důvěru v produkty ALPY. A nejen profesionálové – také rekreační sportovci mohou zažít na vlastní kůži pocit uvolnění během oblíbených závodů jako je RunTour nebo Kolo pro život.

ALPA také nadchla hokejbalový svět. Národní týmy všech kategorií využívají pro své hráče přípravky této značky, které jim pomáhají překonat nástrahy náročných programů světových šampionátů. Nutno podotknout, že velice úspěšně! Vždyť na posledním Mistrovství světa v Liberci získali čeští reprezentanti 3 zlaté medaile v kategoriích chlapců do 16, 18 a 23 let. Junioři do 20 let získali s juniorkami do 21 let bronzové medaile. Na těchto akcích ALPA tým poskytuje sportovní masáže s využitím osvědčených produktů.

ALPA se výrazným způsobem podílela na radosti českých hokejbalistů na červnovém a červencovém Mistrovství světa v Liberci, které se zapsalo do dějin jako nejúspěšnější juniorský šampionát v historii českého hokejbalu! Autor fotky: Markéta Křížová.

Výzvy 20. století

I když ALPA čelila mnoha výzvám, včetně válečných let a období komunismu, její oblíbenost nikdy neklesla. Po privatizaci v roce 1994 značka znovu získala svou pozici na trhu a rozšířila svou nabídku produktů.

Dnes, po 110 letech, zůstává ALPA synonymem pro kvalitu, tradici a důvěru mezi Čechy. S hlubokými kořeny v české kultuře a historii se tato značka stále rozvíjí, přizpůsobuje se novým trendům a zůstává věrna svým základním hodnotám. Ať už jde o sportovce, osobnosti nebo třeba maminky, které hledají pro své děti to nejlepší, ALPA je tady s vámi a pro vás.

ALPA si k příležitosti 110. výročí připravila speciální limitovanou sérii litrové francovky v kulaté lahvi s tematickou etiketou, která je součástí i ostatních balení francovky.

Kulatou litrovou lahev seženete v Penny Marketu, standardní balení pak všude tam, kde jste produkty ALPY zvyklí nakupovat.