Ostatní oznámení

Předkolo pro nás bylo zajímavé se smutným koncem, říká malenovický Adam Kovařík

HBC Malenovice v poslední prvoligové sezóně skončili před branami čtvrtfinále play off. Čamlíci vypadli v předkole 1. Ligy. Plánuje Adam Kovařík, trenér Malenovic, s jeho týmem obměnu? S jakými ambicemi se chystají na nový ročník druhé nejvyšší soutěže?

Nedaří se nám úplně, ale žádná pachuť nebo frustrace rozhodně nepanuje

Trenére, v posledních letech se vám v 1. Lize příliš nedaří. Loni jste vypadli v předkole. Nepanuje ve vašem týmu lehká pachuť z těchto nezdarů?

Nedaří se nám úplně tak, jak bychom si přáli, to je pravda, ale žádná pachuť nebo frustrace rozhodně nepanuje. Předkolo pro nás bylo zajímavé se smutným koncem, bohužel. Potřeba je teď z toho načerpat to, co jde vytěžit tak, aby nás to posilnilo do dalších sezón.

Jak ve Zlíně probíhala letní příprava? Jak se připravujete na novou sezónu 1. Ligy? A jak se na ni těšíte?

Příprava začala ve druhé polovině července pod vedením kondičního trenéra Michaela Foltýna. Hokejky jsme vzali do rukou v polovině srpna. Přípravy na novou sezónu postupně vrcholí a rozhodně se na ni těšíme. S přístupem hráčů k letní přípravě jsem spokojen, chodilo nás dost až na pár tréninků, ale z valné většiny přípravy panuje spokojenost, pravdu však ukáží jako vždy až ostrá utkání.

Nový ročník 1. Ligy se blíží. Objeví se v něm tyto týmy.

Kádr bude po delší době široký a hodně mladý

Jaké budou cíle Čamlíků? Budete chtít konečně zdolat brány play off?

Jak píšete pane redaktore, tak to je, chceme zdolat brány play off. Když ale vezmu cíle komplexně a z obou stran pohledů, tak je to jeden z cílů dostat se do vyřazovacích bojů. Kádr bude po delší době široký a hodně mladý, takže další z cílů je rozhodně zapracovat mládežníky, co přešli nebo ještě jsou junioři, a sestavit konkurenceschopný tým, hráči se musejí obehrávat a nabírat zkušenosti což je jeden z dalších důležitých cílů.

Došlo v Malenovicích k posílení kádru, nebo naopak k odchodům některých hráčů?

Jak se to vezme to posílení, defacto jsme tým jen doplnili o hráče z juniorské kategorie. Odchody zkušených hráčů nějaké nastaly, ale jen minimálně. Letos zatím máme v plánu využívat pouze vlastní hráče, jak jsem uvedl, tým bude mladý.

Nově se týmy potkají z obou divizí. Co na to říkáte? Bude to pět zpestření pro 1. Ligu?

Pravdou je, že jsem byl zprvu skeptický, ale teď to vidím jako zajímavý tah a zajímavý systém. Zápasy jsou rozloženy v celku solidně a konfrontace s týmy, se kterými jsme se dvě sezóny nepotkávali, bude rozhodně zajímavá. Takže zpestření to rozhodně je a tím si myslím, že to i ruku v ruce zvedne atraktivitu soutěže.

Adam Kovařík se zúčastnil libereckého MSJ 2023 v Liberci jako trenér českého týmu do 16 let, se kterým získal zlato. Na fotce se svou klubovou svěřenkyní Adiranou Hasíkovou. Zdroj fotky: HBC Malenovice.