Ostatní oznámení

Cílem bude opět atakovat TOP 4, těší se na novou sezonu Viktor Juraško z Karviné

Až pátý zápas rozhodl o tom, že Karviná skončí svou pouť posledním extraligovým play-off už ve čtvrtfinále. Zda se jednalo o úspěch a jaké jsou plány na novou sezonu nám prozradil karvinský Viktor Juraško.

Viktore, když se vrátíme k loňské sezoně, ve které jste skončili ve čtvrtfinále, jak byste s odstupem času zhodnotil tuhle sérii?

Série byla v první řadě hlavně dlouhá a namáhavá. Hrál se dost kvalitní rychlý hokejbal z obou stran a padalo hodně gólů. Nám se bohužel nepodařilo Svítkovu ten třetí bod ukrást.

Nad Svítkovem jste vedli už 2:0 na zápasy, co chybělo k tomu udělat ten poslední krok? Kde nastal obrat sérii?

S odstupem času už nějak nehledám chyby. Mně osobně překvapilo, že Svítkov, se kterým jsme hráli doma, měl pak o dost jiné mužstvo na jejich hřišti. A ty posily jim očividně pomohly. My jsme se snažili stále hrát naši hru tak, jak jsme si řekli a i přes některé výpadky během zápasů si myslím, že jsme měli určitě vyhrát.

Byly Vaše cíle vyšší než účast ve čtvrtfinále?

Před sezonou se mluvilo o TOP 4 a během ní to tak i docela reálně vypadalo. V základní části jsme podle mě ztratili množství bodů, které jsme mohli urvat, ale celkově si myslím, že se nemáme moc za co stydět, spíš naopak.

Můžete prozradit, jestli a případně jak moc se mění kádr Karviné na příští sezonu?

To není úplně otázka na mě, já jen vím, že někteří kluci jsou ve stádiu rozhodování se, jestli budou pokračovat, nebo ne. Jinak ale moc nevím, uvidíme, jak to složí vedení.

Jak probíhá letní příprava, v jakém formátu? Připravili si na Vás trenéři nabitý program?

Já trénuju jako každý rok individuálně v Ostravě a snažím se docházet za kluky do Karviné na tréninky. Týmově máme jednou týdně posilovnu a dvě jednotky na hřišti, kde si i zahrajeme proti borcům z Baníku Karviná.

Ještě do nedávna jste aktivně hrál i lední hokej, je tomu tak stále? Plánujete dál pokračovat v obou sportech s hokejkou?

S hokejem jsem musel přestat. Po operaci mi říkali, že bych si měl dát rok pauzu. Ani potom jsem se na to ale necítil, i když nějaké nabídky tam byly. Takže jsem se rozhodl skončit s profi hokejem, teď jen trénuju s Baníkem Karviná, kam si mě stáhnul trenér Flašar a kromě hraní hokejbalu bych za ně měl i nastupovat v této sezoně.

Jaké jsou Vaše cíle na novou sezonu?

Z týmového hlediska by mě osobně potěšila ta TOP 4 po základní části a v play-off už se uvidí, tam je to úplně jiná soutěž. Po osobní stránce chci být víc prospěšný pro tým, hlavně víc bodovat, protože z tohohle pohledu nebyl minulý rok ode mě úplně ideální.