Ostatní oznámení

Přehled klubů z regionu napříč soutěžemi v sezóně 2023/24

Nová sezóna 2023/24 odstartovala několika málo zápasy již minulý víkend. Pro další kategorie a soutěže se pak naplno rozjede nastávající víkend. Podívejte se v přehledu na to, jaké kluby budeme moci napříč soutěžemi vidět.

Extraliga

Karviná

Nejvyšší tuzemská soutěž bude mít, stejně jako několik posledních let, jediného zástupce našeho regionu. I přes několik odchodů vytvořil karvinský klub konkurenceschopnou soupisku, která minulý víkend zapsala první dva body do tabulky v dalekých Prachaticích.

1. liga

Malenovice

Ani ve druhé nejvyšší soutěži se co do účasti týmů z regionu nic nezměnilo. Čamlíci jakožto jediný zástupce regionu v této lize jsou připraveni bojovat o vyšší příčky, než tomu bylo v minulé sezóně. Pomoci jim k tomu má doplněný kádr o velmi mladé hráče ve spojení se zkušenostmi rady starších.

2. liga

Třinec, Karviná B, Vsetín, Havířov, Jaselská Opava, Poruba

Již tak oproti minulosti okleštěné složení regionální ligy doznalo dalšího snížení počtu týmů. Po mnohaleté účasti totiž soutěž dočasně opouští Přerov. Týmy se v sezóně vzájemně utkají tříkolově.

Extraliga juniorů

Nedostatečná členská základna v potřebném věku nedovolila nastoupit do příští sezóny ani jednomu z regionálních klubů. Po několikaleté účasti v nejvyšší mládežnické soutěži tak již neuvidíme třeba tradiční účastníky z Třince a Malenovic.

Extraliga dorostu

SHC Opava

Minimálně příští sezónu v dorostencké kategorii neuvidíme porubský Sokol. Ten však navázal úzkou spolupráci s nedalekou Opavou, a tak se Ostravští v dorosteneckém věku rozhodně nemusí bát, že by jim sezóna v jejich kategorii utekla.

Liga starších žáků

Eagles Brno, Malenovice, Karviná, Kyjov, Martin, Zohor, Jihlava, Poruba

Soutěž starších žáků nechává zapomenout na pár neatraktivních let způsobených velmi nízkým počtem týmů v této kategorii. Výrazně tomu dopomáhají slovenské týmy z Martina a Zohoru, k regionu se pak připojily týmy z Brna, Jihlavy a Kyjova.

Přebor mladších žáků a Moravský pohár mladších žáků

V mladší žákovské kategorii budeme vídávat souboje mezi Brnem, Karvinou, Kyjovem, Martinem, Zohorem, Vsetínem, Opavou a Boskovicemi.

Přípravky a minipřípravky

Nejmladší mládežnické kategorie naváží na předchozí sezóny a pravidelně se budou v rámci turnajů setkávat na hracích místech. Četnost turnajů pak bude jedno až dvoutýdenní.