Ostatní oznámení

Moravskoslezský Superpohár 2023 vyhrála Jihlava

Zajímavé duely byly k vidění minulou sobotu v Opavě. Po zápasech v kategoriích přípravek a starších žáků přišel na řadu zlatý hřeb večera. V tom se utkali vítězové regionálních lig Morava-Sever a Morava-Jih. O kousek šťastnější nakonec byl zástupce jihu, tým z Jihlavy.

Sobota 9. září

SK IHC Jaselská Opava - SK Jihlava 2:3

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně a hrnuly se do útoku. Zatímco Jihlavští byli na přelomu první a druhé třetiny dvakrát se svou střelbou úspěšní, Opava od začátku narážela na skvělého brankáře hostů Čáru.

Přestože Opava do svého soupeře doslova bušila, velmi dlouho se nemohla střelecky prosadit. Kouzlo Čáry překonal až ve 33. minutě obránce Hanel. Velmi studená sprcha pro domácí však přišla hned vzápětí, to si totiž Jihlava vzala dvoubrankové vedení zpět. Opava díky územní převaze na útočné polovině zanedlouho opět snižila na rozdíl jediné branky.

Jaselská se v závěru dostala do dalšího z mnoha závarů v útočném pásmu a přistoupila k power play. V té sice měla několik dobrých příležitostí, kýžené vyrovnání však nepřišlo.

Cenu pro nejužitečnějšího hráče zápasu zasloužene uzmul brankář hostů Lukáš Čára (57 zákroků!), s nímž vám již zítra přineseme rozhovor!

Lukáš Čára - držitel ocenění pro nejužitečnějšího hráče zápasu.

Kapitán Petr Král přebral pohár pro vítěze Moravskoslezského Superpoháru.

Společná fotografie všech aktérů utkání.