Ostatní oznámení

Musíme se poučit z loňského neúspěchu a postoupit výše, říká Petr Popek

Od začátku ledna už se na jarní část CROSSDOCK Extraligy připravuje také Karviná, která se po podzimu nachází na sedmém místě. Za první částí sezóny se ještě ohlíží hlavní trenér Petr Popek. Prozrazuje i plán přípravy, zmiňuje se o posílení týmu nebo cílech na jaro.

Bylo důležité zjistit, že i s jinými hráči jsme konkurenceschopní

Pane trenére, v podzimní části letošní sezóny jste neobhájili loňské čtvrté místo, ale v tabulce se nacházíte na sedmé pozici. Jaká byla první část sezóny z Vašeho pohledu? Byla Vaše očekávání jiná?

Z počátku sezóny jsme se sehrávali s novými hráči. Pár hráčů k nám přišlo a několik hráčů ukončilo v našem týmu činnost z různých důvodů – zdravotních, pracovních a rodinných důvodů. Pro nás bylo důležité zjistit, že i s jinými hráči jsme v Extralize konkurenceschopní.

Po podzimu máte na svém kontě stejně vyhraných zápasů jako prohraných. Co vás stálo více bodů?

Moc mě mrzí domácí utkání s Ústím nad Labem, kdy jsme vůbec nepotvrdili domácí prostředí a dostali jsme facku korunovanou ještě debaklem v poměru 3:10! Pak prohra s Kladnem 3:6. To jsou zbytečné ztráty v domácím prostředí. Ale dokázali jsme si je vynahradit body z venkovních utkání, takže v tabulce pravdy máme nulu.

Bodové rozdíly v tabulce ale nejsou příliš velké a v jarní části bude ve hře ještě hodně bodů, které mohou pořadí změnit. Co podle Vás bude rozhodovat?

Každé utkání je jiné. Momentální forma, počasí. Na jaře se bude hrát hodně utkání, které rozhodnou o tom, na jaké umístění lze pomýšlet. Pro nás je moc důležité zachytit hned na startu utkání v Hradci Králové. To je pro nás konkurent v boji o play off.

Se zažitým modelem přípravy jsme všichni spokojeni

Na začátku ledna jste vstoupili do zimní přípravy. Co je náplní tréninků? Jak přípravu budete postupně směřovat k prvním zápasům v jarní části, která začíná už na konci února?

U nás se model přípravy nemění. Se zažitým modelem jsme všichni spokojeni. Je to klasická dřina v posilovně, nabírání fyzické kondice a dle počasí využití hřiště, s vyvrcholením herní přípravy na turnaji.

V závěru podzimní části jste nastupovali v oslabené sestavě, mužstvo doplnili také někteří hráči z B-týmu. Jaký kádr máte nyní k dispozici? Reagujete na to případným posílením?

Na závěr se u nás projevilo dost zranění a také pracovní povinnosti některých jednotlivců. Jeden z důvodů, proč hráči hrají v B-týmu, je v případě potřeby naskočit do utkání A-týmu. Je to pro ně motivace se zapojit do A-týmu. Nějací hráči nás doufám, jestli se něco zásadního nestane, posílí. Vše je o hráčích samotných, jestli se budou chtít ukázat v extraligových zápasech.

Minulý rok jste postoupili do play off ze čtvrtého místa, pak jste byli blízko postupu do semifinále, ale Svítkov sérii otočil a do další části vyřazovacích bojů jste se nedostali. Jsou nyní vaše cíle vyšší?

Pro nás je důležité se dostat do play off. Je nám jedno s kým budeme hrát. Toto je pak úplně jiná soutěž. Musíme se poučit z loňského neúspěchu a postoupit výše. Zapracovat na psychice jednotlivců a vyvarovat se zbytečným trestům.

Karviná i v letošním ročníku potvrzuje, že se s ní musí počítat. Překoná konečně brány čtvrtfinále play off, které jsou jí zatím zakleté?