Ostatní oznámení

Třinec a Opava na úvod semifinále vítězně. Junioři Třince jdou do předkola. Žáci hráli v Karviné

Uplynulý víkend započalo úvodními zápasy semifinále 2. ligy. Odpočatý Třinec si doma poradil se Vsetínem, naopak Poruba domácího prostředí v zápase s Opavou nevyužila. Nepovedený výjezd juniorů Třince je poslal do předkola play off. Body nepřivezl ani dorost Poruby.

2. liga

Neděle 30. dubna

HBC Enviform Třinec - HBK Vsetín 7:2

Zápas se hrál od začátku v dobrém tempu a zejména ke konci 1. třetiny začalo platit, že se rozhodně nehrálo v rukavičkách. O tom svědčí také konečný poměr vyloučení 7:7. To podstatné, střílení branek, se však více dařilo domácím. Ti si už po úvodní patníctiminutovce vytvořili dostatečný náskok a dále jej navyšovali. Úvodní bod série tak zůstal v Třinci.

Stav série: 1:0

TJ Sokol Poruba - SK IHC Jaselská Opava 3:5

Zápas byl od úvodního buly nesmírně vyrovnaný a nedalo se říci, kdo má více ze hry. Postupem času se se skákavým povrchem o malinko lépe vypořádávali domácí, kteří po dvou třetinách vedli. Opava si však střelný prach očividně šetřila do závěrečné třetiny. Čtyřmi brankami, z nichž poslední byla do prázdné branky, totiž utkání otočili a získali důležitý první bod!

Stav série: 0:1

Extraliga juniorů

Pátek 28. dubna

Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Enviform Třinec 6:2

Třinečtí chtěli rozhodně navázat na nedávné vítězné domácí utkání s tímto soupeřem. Ten opět praktikoval hru na čtyři lajny, a možná i to byl nakonec rozhodující faktor jejich odvetného vítězství. Jakékoliv snahy juniorů Třince totiž byly definitivně zmařeny v průběhu třetí třetiny, ve které inkasovali třikrát.

Sobota 29. dubna

HBC Kladno - HBC Enviform Třinec 8:1

Také po nepovedeném pátečním utkání měli junioři Enviformu nadále přímý postup do play off se svých rukou. Proti Kladnu však odehráli bohužel ještě méně povedené utkání než s Ústím. Rysové měli zápas pod kontrolou od prvních minut a v jeho průběhu nepřipustili naprosto jakékoliv komplikace, které by bránily jejich vítězství.

Extraliga dorostu

Neděle 30. dubna

HBC Hostivař - TJ Sokol Poruba 9:2

Poruba měla nadále i přes kolísavé výkony šanci dostat se do elitní osmičky, při shodě náhod dokonce zaútočit i na příčku šestou. Velice nepovedeným utkáním v Praze se však o tyto možnosti připravila, soupeři navíc svou šanci využili a Porubu odsunuli na průběžnou poslední příčku tabulky.

Liga starších žáků

Sobota 29. dubna, Pondělí 1. května

Napilno měli starší žáci Karviné. Ti nejprve v pátek ve dvojzápase vyzvali slovenský Zohor, v pondělí si pak zpříjemnili den dvojutkáním v Martině. Výsledky všech čtyřech utkáních a jejich statistiky naleznete zde.

Přebor mladších žáků

Neděle 30. dubna

Domácí Karviná, Jihlava, Poruba, nově také Vsetín, Malenovice, Opava, slovenský Zohor, Brno. To vše je výčet mančaftů, které se zúčastnily turnajového dne mladších žáků v Karviné. Veškerý výsledkový servis naleznete zde.