2. liga

Mistrovský pohár se po roční odmlce opět stěhuje do Třince, bronz pro Karvinou

Hokejbalisté Třince dokázali mírně favorizovanou Opavu přehrát ve dvou zápasech. Stejný počin se z pozice papírového outsidera podařil karvinskému béčku, které zdolalo Vsetín.

Finále

Konečný stav série: HBC Enviform Třinec - SK IHC Jaselská Opava 2:0

Opava - Třinec 3:4pp

Třinec - Opava 1:0

Opava začala úvodní utkání série na vlastním hřišti tradičně výborně. Ke konci první třetiny si do dalšího průběhu přenášela slibné dvoubrankové vedení. To sice Třinec ke konci druhé části hry o jednu branku umazal, Opava však zkraje 3. třetiny zvýšila na 3:1.Ani to ale Třinecké nepoložilo a po vyrovnání 27 sekund před závěrečnou sirénou se těšili z prodloužení. V tom záhy rozhodl produktivní Vizváry.

Utkání na půdě Třince přineslo mírně odlišný obrázek. Oba týmy si byly dobře vědomy důležitosti utkání a hrály z výrazně zabezpečené obrany. Diváci nakonec viděli v 7. minutě utkání jedinou branku, o kterou se s velkou dávkou štěstí postaral Sikora. Třinec se tak zaslouženě může těšit ze zisku poháru pro mistra ligy, který domů vrátil po roční odmlce, kdy vyhrála právě Opava.

Ohlasy:

Marek Hradečný, vedoucí Třince: "Již s Karvinou to byla náročná série. V prvních dvou utkáních jsme zaspali začátek, ve třetím jsme si již úvod pohlídali a dovedli zápas do vítězného konce. Ve finále s Opavou jsme věděli, že nás nebude čekat nic jednoduchého. V prvním zápase jsme opět zaspali začátku, ale naštěstí jsme dokázali otočit. V zápase rozhodly přesilové hry, kde to kluci výborně sehráli a dokázali je využít. Na domácí utkání jsme se už nachystali lépe. Věděli jsme, co nás bude čekat a povedlo se nám dostat do vedení 1:0. Poté jsme se soustředili na hlídání středního pásma a díky výbornému výkonu celého týmu jsme to dotáhli až do vítězného konce."

Třinec se po loňském stříbru opět raduje ze zisku mistrovského poháru.

Opava se letos musela před svým největším sokem sklonit. Zisk stříbrných medailí je však rozhodně úctyhodný výkon.

O 3. místo

Konečný stav série: HbK Karviná B - HBK Vsetín 2:0

Karviná - Vsetín 8:4

Vsetín - Karviná 0:2

Bláznivé první utkání začala mnohem lépe domácí Karviná. Ta si v první patnáctiminutovce vypracovala pohodlné tříbrankové vedení. Přestože Vsetín se začal postupem času také střelecky prosazovat, dostihnout Karvinou na méně výrazný brankový rozdíl se Valachům nedařilo. Mladý karvinský tým tak zajížděl do Vsetína s vědomím mečbolu na svých hokejkách.

Vsetín na domácí půdě čelil oproti prvnímu utkání výrazně okleštěné sestavě soupeře. Přestože žluto-zelení zasypávali brankáře Orsága nespočtem často velmi nebezpečných střel, fantoma v brance Karviné nedokázali jedinkrát překonat. Byl to právě Orság, který se stal základním stavebním kamenem druhého vítězství Karviné v sérii. Karvinská rezerva tedy popřela roli mírného outsidera této série a zaslouženě dokráčela pro bronzové medaile.

Ohlasy:

Jakub Wŕobel, útočník Karviné: "V sérii nám v první řadě pomohl zejména neuvěřitelný výkon brankáře Jakuba Orsága, vždy nás dokázal podržet. Důležitá byla i obětavá hra v obraně. Vždy se nám podařilo najít někoho, kdo dokázal vstřelit branky. Zápasy nám výsledkově vyšly, pořád je ale do budoucna na čem pracovat. Byla to skvělá série, vyhráli jsme obě utkání, což je parádní. Celkově jsme se semkli a celou sérii se Vsetínem poctivě odmakali a jsme spokojeni, že béčko získalo placku."

Marek Ovčačík, hráč a vedoucí Vsetína: "Letošní sezóna bylo jedno velké trápení. Světlá chvilka přišla až v play off, kdy jsme ve čtvrtfinále zdolali Porubu, což málokdo čekal. V semifinále jsme narazili na silnou Opavu. Tady kromě kvality soupeře rozhodlo také to, že jsme v obou venkovních utkáních neměli ideální sestavu, kdy nás potkala různá zranění a virózy. Hrát na dva útoky proti tak silnému soupeři nelze. To se dá říci i o prvním utkání proti Karviné. Zaspali jsme začátek a v takovém počtu těžko dotahovali. Odveta sice byla jasně v naší režii, ale brankář Karviné si vybral svůj den a vynuloval nás. Sezónu tak hodnotím jako neúspěšnou. I když jsme měli špatnou základní část, v play off jsme věřili, že můžeme urcat placku, což se nepovedlo. I tak bych chtěl klukům poděkovat za sezónu. Není jednoduché se věnovat hokejbalu na této úrovni na 100 %. Také děkuji vedení soutěže a soupeřům za bezproblémový průběh sezóny."

Mladý karvinský tým získal překvapivé, ale zasloužené bronzové medaile.

Vsetín si v sérii o bronz vylámal zuby zejména na brankáři Orságovi.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3