2. liga

All-star team 2. ligy. Kdo vybojoval individuální trofeje?

Sportovní klišé sportovců již odnepaměti říká, že týmový úspěch je nadřazen tomu individuálnímu. I ocenění jednotlivce však rozhodně potěší a motivuje do další práce. Kdo se z cen radoval letos?

All-star team

Brankář - Matěj Halouzka (Třinec)

Mladý třinecký brankář chytající v opačném gardu navázal na povedené výkony z minulých sezón. Zejména ve druhém finálovém utkání držel svůj tým nad vodou a výrazně přispěl k zisku zlatých medailí.

Obránce Pavel Málik (Opava)

Někdejšího mládežnického reprezentanta netřeba blíže představovat. Každoroční pilíř opavské obrany, který i letos patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Směrem dozadu, tradičně se nebál i zaútočit.

Obránce Tomáš Puzder (Karviná B)

Dost možná největší překvapení letošní sezóny. Teprve 16letý obránce v defenzivě karvinského béčka vyčníval, navíc zejména v play off pravidelně a hojně bodoval. Jeho výkony mu navíc zajistily účast na blížícím se Mistrovství světa juniorů v Žilině v kategorii U18!

Útočník Viktor Juraško (Karviná B)

Produktivní karvinský forvard ze Slovenska i po náročných zápasech A týmu pravidelně nezapomínal na své kolegy v béčku. Svými body pravidelně pomáhal k zisku týmových bodů a zdobil útočné akce.

Útočník Martin Zavřel (Opava)

Pracovitý útočník patřil v sezóně k produktivním útočníkům, což potvrzoval třeba i v zápasech Českého poháru. Letos odehrál oproti loňsku výrazně více utkání, ve kterých svému týmu nemalou měrou pomáhal.

Útočník Richard Vizváry (Třinec)

Vizváry posbíral v celé sezóně 2. ligy včetně play off více než 2 kanadské body na zápas. Jeho výkony mu vynesly i střídavé starty do pardubického Svítkova, v jehož dresu vstřelil i svou premiérovou branku v Extralize mužů.

Nejužitečnější hráč play off

Patrik Buják (Třinec)

Nejvíce ceněnou individuální trofej vyřazovacích bojů uzmul hbitý obránce Třince Patrik Buják. Jeho zkušenosti a tvrdost z ledního hokeje se naplno přenesly i do hokejbalu, kde patřil v defenzivě i na hrotu přesilové hry k obávaným hráčům. V sezóně nastupoval v obraně za Třinec i jeho mladší bratr Dominik hrající hokejovou juniorskou extraligu v Třinci.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3