2. liga

Ve všech zápasech rozhodovala třetí třetina. Tři body pro Karvinou, Opavu, Porubu a F-D

Druhá liga pokračovala v neděli kompletním druhým kolem. Karvinské béčko rozdrtilo Přerov, zejména ve třetí třetině se činila také Opava proti Třinci. Těsné výhry si připsaly týmy Poruby a F-D Ostrava.

HbK Karviná B - HBC Přerov 12:2

Béčku Karviné přišlo v nedělní dopoledne vypomoct hned několik stabilních členů A týmů, a to bylo znát. Přestože 1. třetina skončila poměrem 1:1, bylo otázkou času, kdy Karvinští přetaví střeleckou převahu i v branky. Po odskočení na rozdíl dvou branek se tak stalo zejména ve třetí třetině, ve které domácí nastříleli neuvěřitelných 9 branek. Pěti body se blýskl hráč áčka Martin Řehůřek, čtyřikrát se do statistik zapsali Popek a Farský.

SK IHC Jaselská Opava - HBC Enviform Třinec 7:2

Domácí nastoupili do zápasu tradičně v početné a silné sestavě, naopak Třinec dokázal postavit pouze dvě pětky, které navíc čítaly hned několik juniorů. Optická převaha Opavy v první polovině zápasu byla zřejmá, přesto to však byli Třinečtí, kteří šli do kabin po 2. třetině s dvoubrankovým náskokem. Opava však všechny síly zkoncentrovala do závěrečné části hry, ve které se podobně jako Karviná činila a někdejšímu extraligovému brankáři Smolkovi nasázela 7 branek.

TJ Sokol Poruba - HBK Vsetín 4:3

Na záznam tohoto utkání se můžete podívat na YouTube kanálu regionu:

Regionální svaz společně s mediatýmem vybral ke streamování nejlepší možné utkání. Oba týmy hrály od počátku aktivně, k vidění bylo spoustu pohledných akcí. Jako šťastnější vyšli z první třetiny Valaši, kteří se ujali vedení brankou do šatny v čase 14:52. Také po druhé periodě platilo, že Vsetín o gól vedl. Zlom přišel až ve 3. třetině, kdy v rozmezí 31. a 40. minuty Sokol udeřil hned třikrát. Vsetín sice dokázal snížit na 3:4 a utkání zdramatizovat, Poruba si však závěr zkušeně pohlídala.

HC Warriors Havířov - HBC F-D Ostrava 4:5

Havířov do zápasu vstoupil s několika avizovanými posilami a i díky nim dokázal do zápasu nastoupit v kompletních třech formacích. Přestože po 1. třetině vedli hosté, Havířov dokázal ve 2. třetině otočit stav na nadějných 4:2. Ani dvoubrankové vedení však Havířovu na první body v této sezóně nestačilo, jelikož F-D v poslední patnáctiminutovce udeřilo třikrát, kdežto domácím již střelný prach došel.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3