2. liga

Letos očekáváme, že nějak stmelíme tým a budeme hrát ještě nějaký rok, říká Vojtěch Vašíček

V neděli začne nová sezóna ve druhé lize v regionu Morava Sever. Vstoupí do ní také Vsetín, který v minulém ročníku vybojoval v této soutěži bronz, na Českém poháru došel mezi osm nejlepších týmů. Jedním z nejproduktivnějších hráčů byl Vojtěch Vašíček, jenž se nejen o tom rozpovídal více.

Děláme nábory a snažíme se natáhnout do našeho týmu hlavně mladé hráče

Vojto, v minulé sezóně jste se po základní části umístili se Vsetínem na čtvrtém místě. Nyní bude v regionu Morava Sever ve druhé lize bojovat šest týmů. Co od letošní sezóny očekáváte?

Abych řekl pravdu, sám nevím, co mám od letošní sezóny očekávat. Jelikož jsme celé léto strávili tím, jestli se do soutěže přihlásit nebo ne, protože loňská sezóna pro nás z pohledu účasti na zápas nebyla moc dobrá. Tak letos očekáváme, že nějak stmelíme tým a budeme hrát tuto soutěž ještě nějaký rok.

O víkendu už vstoupíte do nové sezóny. Jak jste se na ni s týmem připravovali?

S týmem jsme se spíše připravovali tak, že jsme budovali zázemí kolem hřiště a šaten. Natrénovat jsme toho moc nenatrénovali, ale to bych před soupeřem neměl asi říkat. (smích)

Došlo v týmu k nějakým změnách nebo budete pokračovat ve stejné sestavě?

Jak jsem říkal, v loňské sezóně jsme se trápili, takže tady tuto sezónu jedeme skoro úplně nanovo, moc hráčů nám odešlo buď do vyšší soutěže nebo se vrátili do Gottwaldova, ale zase na druhou stranu se nám vrátilo dost hráčů, kteří za Vsetín nastupovali již dříve. Děláme nábory a snažíme se natáhnout do našeho týmu hlavně mladé hráče, ale to se nám prozatím moc nedaří, tak alespoň lanaříme ty dřívější.

V letošní sezóně jsou cíle se zase dostat co nejvýše

V loňském ročníku jste byl třetím nejproduktivnějším obráncem v základní části a jedním z nejlepších nahrávačů v play off. S čím jdete do další sezóny?

Do další sezóny jdeme s tím hlavně si to užít a udělat si žízeň. Samozřejmě že člověk chce vždy vyhrávat, já se snažím týmu pomoct co se dá, ale taky mám špatnou pracovní dobu pro hokejbal, tak někdy jsou kluci naštvaní i na mě, ale když už tam jsem, tak se snažím pro tým udělat maximum.

S mužstvem jste se v uplynulé sezóně dostali na Českém poháru mezi osm nejlepších týmů, ve druhé lize jste vybojovali bronz. Jaké jsou vaše cíle v letošní sezóně?

V loňské sezóně jsme měli štěstí, že nám pomohlo v poháru pár odchovanců ze Vsetína, řekl bych, že ti nám dělali v poháru tak půlku týmu, takže jim patří velké díky. V letošní sezóně jsou cíle se zase dostat co nejvýše, ale pro nás ty boje pak už jsou těžké. Hlavně když třeba máme jet někam přes půl republiky, tak nám to dost navýší rozpočet a my se snažíme co nejvíce peněz dávat do mládeže a rozvíjet ji.

V neděli se představíte v Havířově, se kterým jste v minulé sezóně dvakrát vyhráli. Jak se těšíte na úvodní zápas?

Pauza už byla dlouhá, takže se těšíme, já osobně ještě do zápasu nenastoupím, protože doléčuji nějaké zranění, ale kluci jsou nachystaní na novou sezónu. Letos pro nás asi fakt nebude prioritou udělat nějaký výsledek, ale sjednotit tým. A kdyby se vyhrávalo, tak to bude pro tým určitě jen lepší a lepší.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3