2. liga

Nenechali jsme se vyprovokovat a neslo to ovoce, komentuje vyhrocené první kolo Dominik Holuša

Úvod 2. ligy se v regionu Morava – Sever rozhodně neodehrál v rukavičkách. Souboj úřadujícího mistra z Opavy a karvinskou rezervou přinesl velký počet soubojů i trestných minut. Kromě čárek za tresty se do statistik zapisovala i řada kanadských bodů, přičemž nejvíce se činil opavský Dominik Holuša.

Dominiku, jak se na startu nové sezony cítíte? Proběhla kvalitní předsezonní příprava?

Cítím se skvěle, příprava byla u nás propracovanější, než v předešlých letech. Fyzickou přípravu každý absolvoval někde na horách, či kole, či při čemkoliv jiném, co má rád. Hokejbalová příprava započala v srpnu, v trénincích jsme zakomponovali o hodně více cvičení a snažili se i o propojení s mládeží. Celkově tedy se srovnáním letních příprav z minulých let si myslím, že jsme letos připraveni na sezónu dobře.

Hned úvodní utkání nového ročníku byla pořádná řežba, jak jste Vy sám vyhrocený zápas vnímal?

Zápas přinesl mnoho soubojů, které byly, si myslím, i dosti zbytečné, my se ale snažili celý zápas držet naši disciplínu a nenechali se vyprovokovat, což zaslouženě ve výsledku přineslo ovoce.

Dal se očekávat tvrdý a ostrý boj už před začátkem?

Já osobně čekal o dost poklidnější zápas. Málo z nás očekávalo takto agresivní přístup soupeře.

Jak jste se Vy sám tvrdosti zápasu přizpůsobil? Vyhovují Vám taková utkání?

Hodně nám pomohlo brzké vedení, kdybychom v takto tvrdém utkání měli něco dohánět, tak by mohl nastat problém. Já osobně mám často potíže se v takovýchto utkáních přizpůsobit větší tvrdosti.

Minimálně podle statistik to vypadá, že jste v těchto situacích jako ryba ve vodě. Jaké jsou pocity po vstřelení hattricku? Potkala Vás nějaká pokuty do týmové kasy?

Paradox je, že právě tvrdá utkání jsou pro mě nevyhovující, je to aspekt, na kterém se stále snažím pracovat. Hattrick jsem dal z přesilovkových situací a z přečíslení, kde pravděpodobně tvrdost utkání nebyla ta největší proměnná a díky tomu jsem mohl skórovat. Pokuta mě samozřejmě potkala a vyplatil jsem ji ještě ve městě soupeře před odjezdem do Opavy. (smích)

Co očekáváte od letošní sezony z pohledu Vašeho týmu?

Očekávám stejně kvalitní výkony a tým, jako v loňské sezóně, tudíž naše cíle jsou nejvyšší. Opět získat titul a v Českém poháru se dostat co nejdále.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3