2. liga

Každý tým je rok od roku lepší a lepší. Nesmíme podceňovat žádného soupeře, hlásí vsetínský Jan Hába

První kolo 2. Ligy mají za sebou i hráči Vsetína. Ti porazili v domácím prostředí rezervu Karviné poměrem 4:0. Jedním z hlavních strůjců úspěchu vsetínského týmu byl Jan Hába. Jak hodnotí úvodní duel soutěže a kdo podle něho bude patřit k černým koňům soutěže? Nejen o tom se rozpovídal v rozhovoru.

Jan Hába

V prvním kole 2. ligy Morava-Sever porazil Vsetín na domácí půdě HbK Karviná B 4:0. Jak na utkání vzpomínáš?

Pro mě osobně to nebylo vůbec lehké utkání. Přeci jen to byl po dlouhých třech měsících ostrý zápas. Myslím si, že jsme si zpočátku nedokázali zvyknout na tempo hry. Po druhé třetině se nám to ale podařilo. Začali jsme hrát svoji hru a utkání si nakonec pohlídali.

Ty jsi vstřelil jeden gól a na jeden jsi přihrál. Máš tedy dobře načasovanou formu?

Věřím, že ano. Nebýt ale mých spoluhráčů, tak nemám ani jeden kanadský bod. Gól z mé hole padl v situaci, kdy soupeř špatně střídal. Měl jsem před sebou volnou cestu. Šel jsem prakticky sám na brankáře a vystřelil. Naštěstí to tam nějak propadlo.

Co podle tebe ten první duel s rezervou Karviné ukázal?

Musíme se vyvarovat zbytečných vyloučení. Oslabení bere hodně sil. Dále musíme zlepšit střelbu, protože naše efektivita v zakončení nebyla dobrá.

Další zápas vás čeká v Opavě. Co od tohoto utkání očekáváš?

Opava je urputný soupeř. Strašně těžko se odtamtud odvážejí body. Musíme hrát svoji hru a ukázat, že jim nedáme nic zadarmo. Nesmíme se nechat zbytečně vylučovat, protože nám v minulé sezóně ukázali, jak silné mají přesilové hry. Pokud se nám to podaří, jsem přesvědčený, že si odvezeme tři body.

Jaké jsou vůbec ambice Vsetína do této sezóny ve 2. lize?

Ambice jsou každým rokem stejné. Chceme hrát o medaile. Kvalitu týmu na to rozhodně máme. Vloni jsme vypadli v semifinále s Opavou. Letos bychom rádi hráli finále stejně jako předloni, kdy jsme ho hráli také s Jaselskou Opavou.

Kdo podle tebe bude patřit k „černým koňům“ soutěže?

Tohle je strašně těžká otázka. Každý tým je rok od roku lepší a lepší. Za mě je černým koněm Poruba, která se poslední roky neskutečně zvedá. Rozhodně ale nemůžeme podceňovat žádného soupeře.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3