2. liga

Frýdek uspěl v Porubě a vede tabulku, Vsetín proti Opavě nezaváhal

Letní pohár 2. Ligy nabídl v neděli pokračování v podobě dalších dvou utkání. Frýdek-Místek sehrál utkání v Porubě, Opava si střihla podvečerní utkání ve Vsetíně, za který nastoupily dvě velmi zajímavé persony.

TJ Sokol Poruba – HBK Frýdek-Místek 2013 1:3

Třetiny: 1:1, 0:1, 0:1, střely na branku: 25:33


Branky a nahrávky: 14. Dostál – 14. Wlaka (Sikora), 24. Stromko,35. Stromko.


Frýdeckomístečtí hokejbalisté do utkání vstoupili vlažně a minimálně v začátku utkání nepotvrdili papírové předpoklady, což bylo způsobeno i skvělým výkonem hokejbalistů Poruby. Ve 14. minutě navíc hrubě chyboval brankář Surma (posila z Olomouce, pozn. red.), který namazal Dostálovi, jenž uklidil míček do odkryté klece. Ještě v téže minutě uklidnili hokejbalisty Frýdku Sikora s Wlakou. Prvně jmenovaný čistě vyhrál buly a milimetrově posunul míček na číhajícího Wlaku, který se nemýlil. Klid na hokejky hostujícího týmu přinesla další posila v jejich dresu, karvinský Jan Stromko, který odehrál velmi dobré utkání a v 35. minutě zvýšil stav utkání na konečných 3:1 pro Frýdek.


Lukáš Dittmann (Frýdek-Místek): „Úvod zápasu se nám nevydařil podle našich představ, ke konci první třetiny jsme navíc inkasovali lacinou branku. Naštěstí se nám povedlo hodně brzo vyrovnat, to bylo pro další průběh velmi důležité. Ve druhé třetině se dokázal prosadit Honza Stromko, který tak přinesl alespoň trochu klidu na naše hokejky. Přestože jsme neodehráli vůbec špatné utkání, další naše branka přišla až v 35. minutě, kdy se opět trefil Honza. Držel nás taky brankář Surma, který nám přišel pomoct z Olomouce.“


HBK Vsetín – SK IHC Jaselská Opava


Třetiny: 0:0, 3:1, 2:1, střely na branku: 29:27


Branky a nahrávky: 19. Zvonek (Šimara, Baranek), 26. Vrána (Zvonek, Vašíček), 30. Ovčačík R. (Škrabánek, Ovčačík M.), 42. Zvonek (Ovčačík M., Šimara), 43. Šimara (Ovčačík M., Baranek) – 19. Gilík (Grufík, Holuša), 37. Málik Pavel


Vsetínští na poslední chvíli ulovili dvě velmi zajímavé posily, a to reprezentačního brankáře Jana Šimaru z Letohradu a Dalimila Zvonka z Kert Parku Praha, oba jsou vsetínskými odchovanci. Šimara však překvapivě nastoupil v útoku a nevedl si vůbec špatně. V 18. minutě zápasu se nejprve trefil právě Zvonek, hned za 31 vteřin ale srovnal Gilík. Vsetín poté dokázal vstřelit dvě rychlé branky, na které dokázala Opava reagovat až ve 37. minutě. Valaši ale přidali v závěru utkání další dvě rychlé branky a završili tak stav utkání na 5:2. Šimara nakonec dokázal v utkání zapsat 3 kanadské body za gól a dvě nahrávky, stejnou porci za dva góly a jednu nahrávku zvládl také Zvonek, na druhé straně si asistenci připsal další brankář s extraligovými zkušenostmi, Jonáš Grufík.


Jan Šimara (HBK Vsetín): „Zápas jsme zvládli na výbornou. Opava sice ukázala, že v klíčových situacích je sehraná a umí své šance zakončit s velikým přehledem a klidem, nás ale podržel skvělý brankář, který předvedl pár výborných zákroků, a to bylo našim hnacím motorem. Dopředu nás také hnali fanoušci spolu s výborným kapitánem, který určoval, jak budeme hrát. V poli jsem hrál proto, že mi vedoucí Marek Ovčačík napsal, nicméně brankářskou výstroj jsem měl v Letohradě, a tak jsem mohl nastoupit pouze v útoku. Marek však díky Stoupa Cupu, kde spolu hrajeme v útoku, věděl, co ode mě může čekat. Na závěr bych rád vyzdvihl celý tým, který hrál výborně, a ještě jednou také fanoušky, kteří vytvořili skvělou atmosféru, jak je na Vsetíně zvykem."

Fotogalerie:

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3