2. liga

Proměňování šancí nás stálo postup, popisuje vypadnutí Opavy z Poháru Vojtěch Palcer

Ještě před vypuknutím nedělních utkání 2. ligy vám přinášíme rozhovor s Vojtěchem Palcerem z Opavy. Pohárová porážka Opavu v odvetě v rámci ligy nabudila a na skalpu Poruby poměrem 7:0 se podílel čtyřmi kanadskými body právě zkušený forvard.

Vojto, Opavě se ve druhé lize velmi daří, 1. místo v tabulce je toho důkazem. Jaká je nálada v týmu?

Nálada v týmu je dobrá. Nedaří se nám sice tak, jak bychom chtěli, ale nejsme kapela. Nemůžeme pořád vyhrávat. Rozjezd jsme sice měli oproti jiným sezónám pomalý, ale rychle se dostáváme do našeho tempa, které všichni soupeři moc dobře znají.

Skvělé výkony v lize ovšem zašpinila kaňka v podobě prohry v 2. kole Českého poháru s Porubou. Jaký faktor rozhodl o tom, že jste prohráli o gól a nepostoupili dál?

V podstatě to byla jednoduchá matematika. Čím víc gólů dáte, tím víc bodů máte. Porubě tam spadlo všechno, co v 1. třetině napálili na bránu. Od 2. třetiny už jsme hráli jen my a pomalu dotahovali. Chybělo nám pár minut na vyrovnání, ale už bylo pozdě. Z malého počtu střel nám dali 4 góly, my jsme měli skoro 40 střel a nic.

Jak sám říkáte, Porubu jste v tomto zápase dle statistik dvojnásobně přestříleli, zachytal jim dobře brankář, nebo spíše kvantita střelby předčila kvalitu?

Spíše začapal gólman. My jsme měli více tutovek, které jsme nedali. Štěstí a zřejmě dobrý spánek brankáře jim ten zapas vyhrál a zajistil postup do 3.kola, kde jim držím palce.

O pár dní později ale jako by nastoupilo v lize zcela jiné mužstvo, Porubu jste rozdrtili 7:0. Co jste ve Vaší hře změnili?

Na zápas jsme se připravovali dle našich nejlepších možností. Věděli jsme po 2 prohraných zápasech, co a jak Poruba hraje. Věděli jsme, kde jsou naše slabiny a na ty jsme se zaměřili. A jak je vidět na výsledku, neslo to své ovoce. V podstatě hrál na hřišti jen jeden tým. Hráčů z Poruby bylo jen 9, chybělo jim dravé mládí, které nám dělalo problémy. Čekal jsem, že dorazí v top počtu a bude to nádherný a těžký zápas. Navíc, hřiště bylo mokré, a většina z nich měla tenisky. Toto hrálo také významnou roli, protože jsme měli v tomto ohledu velkou výhodu.

Přišlo Vám, že oba týmy přistoupily k zápasům v různých soutěžích jinak? Myslíte si, že některé týmy kladou větší důraz na pohárové zápasy, než na ligové? A jaké cíle jste si dávali v poháru?

Já si myslím, že některé týmy dávají přednost ligovým zápasům před těmi pohárovými, nikoliv naopak. Záleží, jak se jim hráči schází na tréninky, na zápasy. Každý to má jinak. Pro nás to vloni v Poháru byla paráda, a proto jsme letos chtěli jsme dosáhnout minimálně stejného úspěchu jako vloni, tedy dostat se do 3.kola a pak se uvidí. Bohužel se to nepovedlo, ale to se nedá nic dělat. Chceme se hokejbalem hlavně bavit.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3