Ostatní oznámení

Opava si na finálového soupeře počká. Juniory Třince čeká známý rival

Opava potvrdila, že na domácím hřišti s plastovým povrchem může mít navrch a zaslouženě postupuje opět po roce do finále. Na svého soupeře si však bude muset počkat. Valaši zvládli nervydrásající druhé utkání proti Třinci a vynutili si třetí zápas. Junioři Třince narazí po roce opět na Beroun.


2. liga

Neděle 7. května

HBK Vsetín - HBC Enviform Třinec 2:1

Vsetín se na domácí zápas opět dokázal sejít v solidní sestavě a pohled na zápasové soupisky obou týmů sliboval vyrovnanou bitvu. To se také potvrdilo. Třinec měl v úvodu utkání opticky mírně navrch, i přes dostatečné množství střel však nenacházel recept na skvěle chytajícího Kutěje. Byli to paradoxně domácí, kteří po chybě obrany Třince skórovali jako první. Hra se poté opět naprosto vyrovnala a hrál se vyrovnaný a hlavně velmi tvrdý hokejbal. Vsetín poté odskočil na rozdíl dvou branek, toto manko ale Třinec ihned mírnil. V závěrečných sekundách Klimek minul, možná i vinou lehkého odskočení míčku, úplně odkrytou svatyni a Vsetín vrací sérii zpátky do Třince.

Stav série: 1:1

SK IHC Jaselská Opava - TJ Sokol Poruba 5:2

Opava přiznala, že jeden ze stěžejních cílů celé série zvládla již v úvodním utkání. A to zvítězit na horkém porubském asfaltu. Na domácím hřišti s plastovým povrchem se pak mohla naplno projevit technická vyspělost a sehranost domácích. I hosté však měli v zápase plno světlých momentů. Na mimořádně produktivní Jaselskou to však nestačilo. Opava se i díky dvěma proměněným přesilovkám dostala ve druhé třetině už do vedení 4:1, které pak Sokol už jen lehce zúžil. Opavští se tak po roce opět radují z postupu do finále, ve kterém se střetnou s vítězem rozhodujícího zápasu Třinec - Vsetín.

Konečný stav série: 2:0

Extraliga juniorů

Sobota 6. května

TJ KOVO Praha - HBC Enviform Třinec 1:4

Třinečtí museli vinou nedobře odehrané Nadstavbové skupiny A do nepopulárního předkola play off. V tom narazili na pražské KOVO. V úvodním utkání na hřišti na Palmovce bylo k vidění vyrovnané utkání, ve kterém však byli výrazně produktivnější Třinečtí. Přestože KOVO ve 2. třetině snížilo na 1:2, Třinec si následující průběh utkání i závěr pohlídal a sérii do Třince stěhoval za vedení 1:0.

Stav série: 0:1

Neděle 7. května

HBC Enviform Třinec - TJ KOVO Praha 2:1

Náročný program předkola znamenal, že se druhý zápas série na třineckém hřišti odehrál hned v sobotu. Pro Třinecké byl o to důležitější, jelikož v případě prohry by se musel v pondělí hrát rozhodující třetí zápas. K němu však nedošlo. KOVO totiž přijelo do Třince oproti sobotě ve výrazně okleštěnější sestavě a domácí diktovali tempo hry. Přestože tomu skóre vůbec neodpovídá, třinečtí mladíci měli zápas pod kontrolou a postupují do čtvrtfinále. V tom se opět po roce utkají s Berounem, se kterým loni odehráli velmi vyhorcená utkání.

Konečný stav série: 2:0

Extraliga dorostu

Neděle 7. května

TJ Sokol Poruba - Ježci Heřmanův Městec 5:1

Poruba nevstoupila do utkání vůbec dobře a už ve 2. minutě inkasovala. Nakonec se však ukázalo, že naštěstí pro domácí se jednalo o jedinou branku Ježků v utkání. Poruba sama navíc dokázala využít dvě přesilovky a kromě toho být produktivní i ve hře 5 na 5. Výsledkem je skalp soupeře, jenž je v tabulce výše postavený a zasloužený zápis tří bodů do tabulky.