Ostatní oznámení

Souboj o třetí místo chceme vyhrát, tvrdí odhodlaně Martin Brázdil

Semifinálová série mezi Vsetínem a Třincem je již minulostí. Favorizovaný Třinec dokázal vyřadit Vsetín ve třech zápasech, které měly pokaždé jiný průběh a jinou zápletku. V tom prvním Třinec dominoval, poté Vsetín sérii srovnal, avšak třetí zápas nezvládl. Svůj pohled na věc přidal Martn Brázdil.

Martine, v semifinále jste narazili na Třinec. Jaký to byl soupeř?

Třinec byl velmi silný soupeř, hráli agresivně a byli velmi produktivní v zakončení. Jejich mladí borci hráli výborně.

Trápily Vás výpadky formy? Nebo co stálo za rozmanitými výsledky?

No na první zápas jsme se bohužel nesešli v tak hojném počtu, jako v druhém a třetím zápase. Druhé utkání doma na Vsetíně jsme skvěle odbojovali, hráli jsme nespočet oslabení, ale měli jsme taktiku, jak je bránit a to nám vycházelo celý zápas. Navíc nás skvěle držel gólman Pepa Kutěj. Ve třetím rozhodujícím zápase si odvážím říct, že jsme byli i lepším týmem, ale bohužel rozhodly naše individuální chyby a neproměňování šancí.

V čem vás Třinec přehrál?

Jak už jsem zmínil, spousta našich vyloučení a neproměnování šancí.

Co byste naopak vyzdvihnul ze hry svého týmu? Které prvky by bylo dobré přenést do série o třetí místo?

Nehráli jsme vůbec špatně, často nám chybělo i trošku štěstíčka. Všichni na hřišti nechali, co mohli. Bohužel na postup do finále to letos nestačilo, ale hlavu vzhůru. Souboj o třetí místo chceme vyhrát.

Jak jste se cítil vy sám? V playoff máte zatím skvělé osobní statistiky, jak se vám podařilo načasovat formu?

Jo, nějak to tam párkrát náhodně spadlo. (smích) Vždy se mi tu na Vsetíně hrálo dobře, je to taková moje srdcovka. Je tu skvělá parta lidí, kteří mi pomáhají na hřišti i mimo něj.

Co říkáte na soupeře v boji o bronz? Připravujete se na Porubu nějak speciálně? (Rozhovor vznikl ještě před odehráním prvního zápasu, který Vsetín zvládl, pozn. red.)

Poruba není úplně můj oblíbený soupeř. Moc dobře se mi proti nim nehraje, myslím, že jsme je letos ještě neporazili, ale tak snad se karta obrátí na naši stranu. Speciální příprava neprobíhá.

Co může v této sérii rozhodovat?

Pokud bude nechvalně známý střelec David Ševčík dávat hattrick na zápas, tak vítězství v sérii bude naše.