Ostatní oznámení

Individuální cíle nemám, soustředím se na ty týmové, říká produktivní karvinský junior Jakub Wróbel

HbK Karviná se může pyšnit produktivním juniorem v CROSSDOCK Extralize mužů, jímž je Jakub Wróbel. Tento borec v nejvyšší soutěži sbíral zkušenosti již loni, ale letos patří k výraznějším tvářím celého týmu. Jak je sám se sebou spokojen? A na co v této sezóně míří?

Na osobní statistiky moc nehledím

Jakube, jak se Vám zatím v letošní sezóně hraje? S Karvinou jste aktuálně na sedmé pozici s 12 body. Určitě jste předpokládali, že byste jich mohli mít více.

Oproti loňské sezóně zaznamenal tým pár změn, takže jsme úplně nevěděli, jak budeme herně vypadat. Co se týká postavení v tabulce, určitě bych s týmem chtěl hrát výše. V některých zápasech jsme zbytečně ztratili body, ale věřím, že ve zbytku podzimní části jich získáme co nejvíce a posuneme se tak v tabulce výš.

Z toho 6 bodů jste získali teď v posledních dvou zápasech. V jaké fázi hry Vám to vázne? Co budete muset zlepšit, abyste začali sbírat více bodů?

Samozřejmě to jsou hrozně důležité body. Posunulo nás to v tabulce nahoru. Tam pochopitelně chceme taky koukat, ale víme, že pod námi je nějaká situace a je důležité, že těch šest bodů za minulý víkend máme. Máme nějakou svoji hru, které se chceme držet. Jen k ní musíme přidat efektivitu v zakončení, abychom dali více gólů a zápasy rozhodli. Třeba jako se nám to povedlo ve Svítkově. Ale myslím, že každý tým má během sezony chvíle, kdy je nahoře a kdy dole a my jsme před týdnem měli to druhé období. Prohráli jsme tři zápasy v řadě, což byl pro náš tým trošku šok. Na tohle nejsme zvyklí, spíš jsme byli zvyklí vítězit. Většinou, když přijde taková špatná série a nedaří se, je potřeba najít správnou cestu a začít zase vyhrávat zápasy.

Příprava je stejná jako na všechny zápasy

Vy jste zatím pátým nejproduktivnějším hráčem Karviné. Na kontě máte 6 bodů za gól a 5 asistencí. Máte radost, že dostáváte více prostoru v týmu?

Na osobní statistiky moc nehledím, důležité jsou pro mě týmové body do tabulky. Chci být co nejvíc platný svému týmu, a to je pro mě priorita. Sám ale cítím, že by to na hřišti mohlo být lepší. V mé hře je spousta nedostatků, které se snažím postupně minimalizovat a odstraňovat, abych se dále herně zlepšoval. Čím více zápasů za sezonu odehraju, tím pro mě lépe. Protože některé zápasové situace prostě nejdou natrénovat. Takže jsem vděčný trenérům za takové herní vytížení, jaké mám.

Jaké jsou Vaše cíle v letošní sezóně? Určitě chcete jít s Karvinou do play off, ale co Vaše osobní cíle?

Individuální cíle nemám, soustředím se na ty týmové. Ty jsou jasné, hrát co nejvýše a jak říkáte, probojovat se do play-off.

V následujícím kole vás čeká souboj o šestou příčku s hokejbalisty z Letohradu. Jak se na zápas připravujete a co uděláte pro to, abyste Jeleny pokořili?

Příprava je stejná jako na všechny zápasy, není to nic speciálního. Bude to hlavně o nás. Musíme do zápasu dobře nastoupit, vlítnout na ně a od začátku udávat tempo hry. Hráče mají výborné, ale vždycky je to hlavně o našem výkonu. Ne o výkonu ostatních. Soustředíme se jen na nás, ale samozřejmě víme i to, kde má náš soupeř zbraně a jak je eliminovat.