Ostatní oznámení

Trenér Radek Vingárek z Malenovic informuje, že hledá ročníky dětí 2015-2018

V dnešním článku zástupci Malenovic vyzpovídali hlavního trenéra přípravek a aktivně hrajícího hráče za A-tým čamlíků, Radka Vingárka.

Radku od loňské sezóny se pohybujete u přípravek a letos je poprvé od začátku vedete jako hlavní trenér. Jak se vám práce s dětmi libí? A co vás v práci s dětmi naplňuje?

Práce s dětmi je fajn. Člověk za relativně krátkou dobu může vidět docela velký progres. Tréninky se snažíme vést ve všeobecném duchu, zejména teď v zimě děláme různé sporty, tak aby uměli všechno.

Během podzimní části jste sehráli několik turnajů. Jak si čamlíkovští přípravkáři užívali vytížení?

Jo turnaje byly super. Začátek byl sice trnitý, protože víc jak dvě třetiny týmu byli úplní nováčci. Nicméně v průběhu podzimu už se to začalo otáčet a na posledním turnaji jsme už hráli dobře.

Jak se daří doplňovat a oživovat kategorii přípravek? Jak probíhají nábory nových dětí?

No to už je horší, sice se nám před sezónou podařilo naši kategorii dobře doplnit, ale přijde mi, že o náš sport není úplně velký zájem, což je škoda, protože máme pěkné nové hřiště a zázemí už taky máme nějaké. Co se týče náboru, tak chceme na jaře obejít školy v okolí a zase to trochu rozjet ať máme přípravky i příští rok. Tím bych se chtěl zmínit i tady. Hledáme ročníky 2018, 2017, 2016, 2015, můžete přijít kdykoliv.

Máme mladý tým a já osobně vidím potenciál pro zlepšení

Máme také za sebou první polovinu základní části 1.ligy. Jak byste zhodnotil výkony mužstva a své působení v lize?

No vzhledem k tomu že jsme předposlední, tak oboje nic moc. Nicméně máme mladý tým a já osobně vidím potenciál pro zlepšení. Pro jarní část sezóny určitě naskládáme zbraně.

Co vaše zimní příprava? Jak se připravujete na jarní část sezóny 1.ligy?

Vždycky v pondělí jsem si šel zaběhat, čtvrtek jsme měli s přípravkou trénink thajského boxu, takže děcka měli trénink s místním trenérem a my s kolegou jsme si jeli nácviky. V pátek a v sobotu jsem si dal vždycky posilování s vlastní vahou- kliky, shyby a plavání. Plus jsem si dal sám takovou menší výzvu. Každý den udělat najednou určitý počet kliků a každý další den udělat jeden navíc

Co očekáváte od jarní části v 1.lize?

Uhrát nějaké body, tím bychom jsme se mohli chytnout, posunout se v tabulce směrem nahoru a zkusit zabojovat o play-off.