Ostatní oznámení

Z hlediska umístění na 7. místě je to průměrný výsledek, který může nabízet prostor pro zlepšení, říká Ondřej Farský

Ondřej Farský z Karviné patří pravidelně k produktivním hráčům a na hřišti je pro soupeře velmi nepříjemný. Karvinský štírek poskytl rozhovor pro tamní hokejbalový web.

Ondro, jak zatím hodnotíte probíhající zimní přípravu?

lze říci, že zimní příprava probíhá s výzvami, ale hráči projevují odhodlání a nasazení. Pravdou je, že menší počet hráčů kvůli nemoci a pracovnímu vytížení představuje určitou komplikaci, ale pozitivní je, že ti, kteří jsou přítomní, se snaží dát do tréninku maximum. Silové a kondiční tréninky naznačují komplexní přístup k přípravě. Citát "těžko na cvičišti, lehko na bojišti" zdůrazňuje důležitost tvrdé práce během zimní přípravy.

Po podzimní části je tým na sedmém místě, jak jste s umístěním a celkově s odehranými zápasy spokojen?

Spokojen úplně nejsem, ale z hlediska umístění na 7. místě je to průměrný výsledek, který může nabízet jak prostor pro zlepšení, tak i ukázku konkurenceschopnosti týmu. Střed tabulky je velice vyrovnaný, a to vede k tomu, že každý zápas může přinést výrazné posuny v tabulce.

V osobních statistikách máte za 11 zápasu 7 bodů za 4 góly a 3 asistence, úspěšnost střelby 14,81 % a +- statistiku + 6. Jak jste se svými výkony spokojen?

Já na osobní statistiky až tak moc nehledím, přesto si myslím, že by to mohlo být lepší, a proto se nadále soustředím na neustálém zlepšování a co nejlepším přínosu pro tým.

Poslední utkání s Prachaticemi bylo anulováno, jak hodnotíte toto rozhodnutí?

Hodnotím toto rozhodnutí jako rozumné, protože zabezpečení bezpečnosti hráčů je vždy na prvním místě, I když na konci druhé třetiny přestalo sněžit, rozhodčí se přesto rozhodli ukončit zápas. Toto rozhodnutí bylo pravděpodobně ovlivněno stavem hrací plochy, které by mohlo ovlivnit průběh hry.

Máte už v hlavách jarní start na hřišti Hradce Králové?

I přesto, že nemohu vidět do hlav ostatních hráčů, osobně se na tento zápas těším a doufám, že dokážeme přivézt body pro náš tým. Budeme se snažit podat co nejlepší výkon a navázat na výhru z předchozího zápasu v Plzni.

Jaké jsou cíle pro jarní část Crossdock extraligy?

Cílem pro jarní část Crossdock extraligy je jednoznačně postoupit do play-off. Pokud se nám podaří dosáhnout této mety, bude naší další výzvou postup přes osmifinále a dostat se tak do vyšších fází soutěže.