2. liga

První výhra Přerova, na Vsetíně střílel branky brankář

Autor fotografie: Michal Polák - eMPe foto. Druhá liga po startu soutěží nezahálela a do hry se okamžitě zapojilo všech 8 týmů. Čtyři zajímavá utkání přinesla různorodé výsledky, výrazným pozitivem je, že se téměř všechny týmy sešly v hojném počtu, což jen potvrzuje hlad po hokejbalu.

Neděle 30. května

HBC Přerov – HBC F-D Ostrava 7:5

Přerov měl před zápasem nelichotivou bilanci 1 bodu a pouhých 4 vstřelených branek v 6 utkáních. Proto můžeme výsledek 7:4 proti F-D hrajícím v solidní sestavě považovat za překvapivý a velmi příjemný. Domácím k vítězství pomohly i branky v přesilovce a oslabení.

HBC Enviform Třinec – HbK Karviná B 5:2

Skvadra Třineckých se výrazně nezměnila ani po pauze. Ostřílení borci v čele s hráči bývalého Frýdku-Místku, doplnění juniory z Třince. Navíc díky Michalu Surmovi z Olomouce v brance a okleštěné sestavě Karviné Třinec dokráčel k pohodlnému vítězství. Za zmínku jistě stojí počin hostujícího Stromka, jenž v sobotu válel v dresu karvinského áčka, navíc skóroval, a právě obě branky svého týmu zapsal v tomto utkání.

HBK Vsetín – SK IHC Jaselská Opava 2:1

Zápas dvou velikánů přinesl od začátku zajímavou podívanou. Nepříjemný asfalt sice místy činil hráčům po delší pauze problémy, rychle se však s ním sžili. Kdo by to před zápasem řekl, že ústřední postavou duelu a jediným střelcem domácím, který tak zařídil Vsetínu 3 body, bude letohradský reprezentační gólman a vsetínský odchovanec Jan Šimara.

HC Warriors Havířov – TJ Sokol Poruba 1:5

Havířov během pauzy prošel výrazným oživením. Díky jejich novým povedeným dresům oranžové barvy, ale také co se sestavy týče. Nové tváře se do hry zapojily víc než dobře, zkušený tým Poruby si však i díky čtyřem bodům juniora Dostála dokráčel k vítězství.

Příští sobotu se do hry zapojí také dorostenci Karviné a junioři Třince. Ti budou své soutěže pokračovat v rámci Markmed Poháru dorostu, resp. Beko Poháru juniorů.

Další 4 zápasy (poslední v základní části) přinese také 2. liga.


Prohlédněte si povedené fotografie z utkání Havířov - Poruba, které pořídil Michal Polák (eMPe foto):

Havířov - Poruba. Fotogalerie Michala Poláka

Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3