2. liga

Hokejbal má v mém životě velké místo a vždy mít bude, říká Palcer

Vynucená pauza pořádně štvala i další výraznou osobnost našeho regionu. Vojtěch Palcer, útočník Jaselské Opava a extraligového Letohradu se zkušenostmi s trénováním mládečnických reprezentací, se o nedávné situaci rozpovídal v rámci rozhovoru. Přišlo také na hodnocení víkendového zápasu se Vsetínem.

Měsíce bez hokejbalu byly šílené

Vojto, prozraď na úvod, jak jsi trávil měsíce bez hokejbalu. Udržoval ses nějak?

No, měsíce bez hokejbalu pro mě byly doslova šílené. Byl jsem takový bez nálady, bez chutě. Člověk neměl kde vybít přebytečnou energii a nikoho, koho by prásknul na mantinel. (úsměv) Udržoval jsem se doma v posilovně. Musím ale zmínit, že sám se namotivovat k tomu něco dělat bylo těžké. Chyběl mi tým i to hokejbalové prostředí. Ale makal jsem, co to šlo. Na domečku, na zahradě, jezdil na kole. Nicméně i odpočinek byl z mé strany důležitý.

Podzimní část vám s Opavou vyšla skvěle.

Ano, musím říct, že nám v Jaselské vyšel podzim parádně, tedy až na prohru 5:6 doma s Porubou. Na tréninky nás chodilo kolem 15 lidí, což je na 2. ligu celkem slušné. Honza Schreier byl navíc na podzim v brance famózní a celkově tým šlapal dobře. Někdy se během hry vyskytly zbytečné kecy a fauly, ale to se stává i těm lepším.

Ty osobně jsi byl navíc nesmírně produktivní. Dá se říct, že ses na hřišti cítil dobře?

Nesmírně produktivní bych neřekl, prostě mi to tam napadalo a míčky chodily tam, kam jsem potřeboval. Také musím pochválit své spoluhráče za šance, které mi uměli připravit. Na hřišti jsem se vždy cítil fajn a každé střídání si užíval. Prostě klasicky „na pána“, jak se říká. (smích)

Jsem rád, že se soutěž rozjela

Jsi rád, že se sezóna dohraje alespoň zkrácenou formou?

Popravdě jsem si myslel, že bude malá šance, aby se liga znovu rozjela. Jsem rád, že se dvěma zápasy dohraje základní část a bude alespoň play off. Jsem rád, že se to tímto způsobem dohraje a budeme si moct s kluky znovu zahrát. Důležitá je ale hlavně mládež. Potřebuje se hýbat, a to ve všech sportech.

Jak hodnotíš první duel po dlouhé pauze, který vám na hřišti Vsetína nevyšel?

Zápas na Vsetíně byl hratelný. Byl to po dlouhé době první soutěžní zápas, vlastně po 7 měsících. Nesehranost našeho týmu byla vidět, pořád jsme se hledali. Podařilo se nám rychle skórovat, kdy nám tam spadla střela, která mířila mimo bránu. (smích) Pak začalo pršet, hřiště a povrch hře vůbec neprospívali. Dvě třetiny jsme předváděli „nic moc“ hokejbal. Měli jsme asi 6 přesilovek, které jsme k naší smůle nevyužili. Ani střela, kombinace, prostě nic. Vyrobili jsme navíc několik chyb v našem obranném pásmu. Střední pásmo jsme někdy přešli na jedničku, jindy jsme tam nebyli vůbec. Kamenem úrazu bylo také zbytečně dlouhé držení míčku, kdy nás soupeř dvakrát potrestal a skóroval. Ve třetí třetině jsme hru stáhli na dvě formace a bušili na vrata Vsetína.

Vsetínská tvrz ale odolala…

Bohužel, neproměněné šance nám sebraly možnost tento zápas ještě zvrátit a vyhrát za 3 body. Za mě jsme tento zápas neodehráli vůbec dobře a musím soupeři pogratulovat k vítězství. My si z tohoto zápasu musíme vzít ponaučení a do dalšího zápasu na těchto nedostatcích zapracovat.

Vyhlídky do budoucna

Máš ambice pokračovat v Extralize, ve které jsi nastupoval za Letohrad nebo to už není téma dne?

Ambice stále mám. Pokračovat v Extralize bych moc chtěl. V Letohradu jsou fajn spoluhráči, nádherné okolí a krásný svatostánek. Dojíždění je však pro mě složité, jelikož to musím skloubit s prací a časově je to z Opavy asi dvě a půl hodiny. Navíc bych teď musel jezdit o hodinu a půl dříve kvůli testům na Covid, takže je to ještě těžší. Když ale člověk hokejbal chce hrát a věnovat tomu svůj volný čas, musí tomu něco obětovat. Hokejbal má v mém životě velké místo a vždy mít bude. Chtěl bych ještě nějakou dobu hrát na té nejvyšší úrovni a zkusit se dostat třeba do reprezentace. Bohužel ale, věk mi stoupá a kila také. (úsměv) I tak si ale myslím, že nějaká jednání mezi Letohradem a mou osobou ještě mohou probíhat. Uvidíme ale, jak to bude s Covidem a sportovní situací v ČR. Na podzim to může být fajn a taky nemusí.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3